Този автобус, напомнящ с външността си звездолет, от началото на януари

...
Този автобус, напомнящ с външността си
звездолет, от началото на януари
Коментари Харесай

Made in Украйна - “космически” автобус вози дечица – видео

Този рейс, напомнящ с външността си звездолет, от началото на януари вози дечица по киевските улици. Машината е направена преди година с интересната идея да наподобява на галактически уред, за което най-много оказват помощ огромните “ракетни сопла ” на задните светлини. Машината е фотографирана до столичния цирк, където е докарала дечица за новогодишно зрелище.

В основата на звездолета на колела лежи туристическият рейс Ataman A096 на японско шаси ISUZU c мотор 190 к.с., който се произвежда от предприятието “Черкаски автобус ”. Машината е получила допълнителен пластмасов външен кит и фантастична свитодиодна подсветка. Автобусът е минал всичките задължителни дълги тестови тествания и сертификации, и в този момент е подготвена за експлоатация.

Футуристичният украински рейс е предназначез за транспорт на деца, само че не като учебен, а като екскурзионен, който прави курсове до сладкарската фабрика на известна марка. В салона има 34 комфортни кресла, снабдени с двуточкови предпазни колани.



Налице е и самостоятелно отопление, с цел да им е топличко на дечицата през зимата. Особенна горделивост на основателите на машината е необикновенната средна странична врата. Тя е от две елементи – горната се подвига нагоре като козирка, а долната се спуска надолу със сервопривод, тъй че се получава удобна пътека за качване и слизане. Вратата може да се отваря и затваря и с дистанционно устройство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР