Toyota Motor ще представи 10 нови модела, задвижвани от батерии,

...
Toyota Motor ще представи 10 нови модела, задвижвани от батерии,
Коментари Харесай

Toyota пуска 10 нови модела електромобили до 2026

Toyota Motor ще показа 10 нови модела, задвижвани от акумулатори, и ще се стреми да продава 1,5 милиона електрически транспортни средства годишно до 2026 г.    С тази си поръчка, показва Reuters, компанията се стреми към внезапен напредък на един пазар, на който от дълго време е изостанал от съперниците си.    Най-големият авто производител в света (от позиция на продажбите) ще сътвори и ново профилирано звено, което да се концентрира върху идващото потомство електрически коли с акумулатори, декларират от висшия мениджмънт на компанията, представени от осведомителната организация.    Toyota, в това число първокласният ѝ бранд Lexus, понастоящем има единствено три модела с акумулатори и предходната година продаде по-малко от 25 000 от тях в международен мащаб. В резултат на това вложители и екологични групи подлагат на критика автомобилния производител за бавното му нахлуване на пазара на електрически автомобили, като означават, че той към този момент е изгубила позиции спрямо Tesla и други компании, които по-бързо са се насочили към това да отговорят на бързо възходящото търсене.    Японският авто производител отвърна, че електрическите транспортни средства са единствено една от опциите за клиентите и че бензиновите и електрическите хибриди като Prius са по-реалистичен избор за някои пазари и консуматори.   

" През идващите няколко години ще разтеглим гамата си във значимата категория на електрическите коли с акумулатори ", декларира основният изпълнителен шеф Коджи Сато по време на първия си брифинг, откогато зае поста, само че прибавя, че хибридите ще останат значим дирек за развиването на производителя. 
Очаква се до 2030 година електрическите транспортни средства да съставляват повече от половината от общото международно произвеждане на коли. Затова и включването в тази обща наклонност е от решаващо значение за Toyota. В този ред на мисли, компанията възнамерява също по този начин да усили производството си в Съединените щати, където растежът на електрическите автомобили изпреварва този на целия авто пазар.    От Toyota оповестяват, че продажбите им в Съединени американски щати са спаднали с близо 9% през първото тримесечие на 2023. За разлика от тях, General Motors Co, да вземем за пример, отбелязва 18% растеж. В добавка към това, американските консуматори, които минават към електрически транспортни средства, в огромна степен се отхвърлят точно от модели на Toyota и Honda Motor, демонстрират данните на S&P Global Mobility от ноември.    " Сега, когато е време да се направи идващия огромен новаторски скок, Toyota изостава и от ден на ден хора в Съединени американски щати стартират да схващат това ", споделя Ист Питърсън-Трухильо, деятел на акцията за чисти транспортни средства към организацията с нестопанска цел Public Citizen, представен от Reuters.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР