Toyota Motor съобщи, че ще изтегли 1,12 млн. автомобила в

...
Toyota Motor съобщи, че ще изтегли 1,12 млн. автомобила в
Коментари Харесай

Toyota изтегля 1,12 млн. автомобила заради потенциален проблем с въздушната възглавница

Toyota Motor заяви, че ще изтегли 1,12 млн. автомобила в целия свят, защото късо съединяване в датчик може да докара до погрешно задействане на въздушните възглавници, оповестява Reuters, представени от БТВ. 

Изтеглянето обгръща коли от 2020 до 2022 година, в това число разнообразни коли Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander и Sienna Hybrid, и може да докара до неработещи датчици на системата за подредба на пасажерите (OCS). Тя включва 1 млн. автомобила в Съединените щати.

Сензорите подсигуряват, че въздушните възглавници няма да се задействат, в случай че на предната седалка седи дребен възрастен или дете. Дилърите ще ревизират и, в случай че е належащо, ще подменят датчиците. Автомобилният производител възнамерява да стартира да уведомява притежателите за изтеглянето през февруари. 

През юли 2022 година Toyota издаде уведомление за 3500 автомобила RAV4 в Съединените щати за евентуална интервенция сред вътрешни елементи, която може да докара до погрешно различаване на пасажера от датчика OCS.

Според Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата за 30 години предните въздушни възглавници са избавили живота на над 50 000 души в Съединени американски щати. 

Новите датчици бяха въведени, защото по-старите въздушни възглавници се задействаха по един и същи метод за всички водачи и пасажери, което причиняваше пострадвания и в редки случаи даже гибел на деца, дребни възрастни и пасажери без защитни колани, които се намираха прекомерно покрай въздушната възглавница при нейното задействане, споделя организацията.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР