„Той се отнасяше добре към детето”, това коментира Фатме Сали,

...
„Той се отнасяше добре към детето”, това коментира Фатме Сали,
Коментари Харесай

Майката на братовчеда на Дамла: Не е той

„ Той се отнасяше добре към детето”, това разяснява Фатме Сали, майката на обвинявания за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград, пред NOVA.

В сряда стана ясно, че 25-годишният Мехмед, който е първи братовчед на детето, е признал, че точно той е направил тежкото закононарушение. Младият мъж е в ареста като следва в идващите дни съдът да реши дали той ще остане зад решетките. Имал е ключ от жилището.

Дамла е убита в ранните часове на 17 декември 2017г. Съдебно здравната експертиза е открила повода за гибелта – задушаване. Майката я е намерила - оставила детето единствено, с цел да отиде на работа.

„ Той не може да го е направил, това е необяснимо.

Аз мисля, че някой нещо му направи и той не може да каже от страх”, разяснява майката на Мехмед.

Хората в града се тормозят, че той може да има психологични отклонения и че може да се измъкне.

Според събраните досега доказателства, убийството е осъществено на 17 декември, неделя, а дребното момиченце е умряло от задушаване. „ В петък вечерта той беше нощна промяна. В събота към 17.00—17.30 часа отиде да си вземе обувките, върна се, по-късно излезе отново и се прибра към 01.00 часа в неделя”, заяви майката на Мехмед.

Младият мъж е чиновник е на един от мобилните оператори, а настрана от това работи и във фабриката, в която работи и майката на детето.

Жената към момента е арестувана, задето е оставила момиченцето единствено.

Законът планува за такова закононарушение затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвори без подмяна.

"Само човек със сериозна личностна патология може да извърши такова безчовечие ", разяснява доктор Цветеслава Гълъбова, шеф на държавната психиатрична болница „ Свети Иван Рилски”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР