Доналд Тръмп ще представи „неопровержим“ доклад относно обвиненията в изборна измама в Джорджия

...
Той също така заяви, че това ще оневини“ него и
Коментари Харесай

Той също така заяви, че това ще „оневини“ него и неговите сътрудници по обвиненията срещу тях.

Това идва, след като съд в Джорджия обвини Тръмп с опит да отмени незаконно изборите през 2020 г. - които той загуби и лъжливо твърдеше, че са измамни, твърдения, отхвърлени от служители и някои от членовете на собствената му партия.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис повдигна 13 обвинения срещу Тръмп и , включително фалшифициране и рекет, което най-често се използва за насочване към членове на организирани престъпни групи.

Сред обвиненията срещу Тръмпис е „подстрекаване към нарушаване на клетва от държавен служител“ – това е опит да убеди някого да предадат службата им.

Това е четвъртата група обвинения срещу политика тази година.

Кои са 18-те обвинени заедно с Доналд Тръмп в Джорджия?

На пресконференция прокуратурата Уилис даде на Тръмп и всичките му обвиняеми до обяд на 25 август да се предадат на полицията.

Четвърти набор от обвинения срещу Тръмп през 2023 г.

В неговото съобщение, Тръмп твърди, че прокурорите "никога не са преследвали тези, които са фалшифицирали изборите", твърдейки, че са се насочили към онези, "които са се борили да намерят фалшификаторите".

В друга публикация 77-годишният мъж добави: "ВЕЩИЦА ЛОВ!"

Прочетете повече:

Сред 18-те предполагаеми съзаговорници на Тръмп са някои от неговите съюзници и най-близки съветници, включително бившият му началник на кабинета Марк Медоус, неговия бивш личен адвокат Руди Джулиани и бивш служител на правосъдието Джефри Кларк.

Кой е обвинен? Изображение: Марк Медоус Изображение: Руди Джулиани. Снимка: AP

Окръжният прокуратура Уилис каза, че се надява да получи дата за процеса през следващите шест месеца и планира да съди всичките 19 обвиняеми заедно.

Междувременно управителят на имуществото на Тръмп в неговия Мар-а-Лаго курорт, Карлос Де Оливейра, се призна за невинен, след като беше обвинен в опит да помогне на бившия президент да скрие секретни документи, взети при напускане на поста.

Г-н Оливейра също е обвинен в лъжа пред следователите, където се твърди, невиждани кутии, преместени в имението във Флорида, когато Тръмп излезе от Белия дом.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР