Той припомни, че веднага след началото на войната Руската федерация

...
Той припомни, че веднага след началото на войната Руската федерация
Коментари Харесай

Шолц: Мирът в Украйна е възможен. Путин трябва да спре своята вар...

Той напомни, че незабавно след началото на войната Руската федерация и Украйна са провели директни договаряния, само че те са претърпели крах. Според него до това се е стигнало, тъй като Кремъл е употребявал договарянията единствено като предлог, с цел да прикрие прехвърлянето на войски в Донбас за огромна атака.

 

" Тогава бяха разкрити кланетата в Буча и Ирпен - невероятни закононарушения против човешките права, осъществени от съветските въоръжени сили против цивилното население. Това лиши договарянията от всякаква основа “, безапелационен бе Шолц.

По думите му по време на войната са се водили договаряния за така наречен зърнена договорка и за сигурността в Запорожката атомна електроцентрала, както и за размяната на пленници.

 

" Редица страни, в това число Украйна, сега разискват на равнище консултант по сигурността по какъв начин би могло да наподобява това, което може да докара до кротичък развой. Но дано изясня едно нещо: мирът е вероятен когато и да е. Путин просто би трябвало да спре своята варварска акция и да изтегли войските “, счита федералният канцлер.

Във връзка с доставката на ракети Taurus в Украйна, Шолц уточни, че като началник на държавното управление той следва да поеме отговорност по въпросите на войната и мира, както и за сигурността в Европа.

 

" Освен нашата мощна поддръжка за Украйна, едно нещо остава значимо за мен: ние ще създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим ескалацията на войната – т.е. война сред Русия и НАТО. Ние също няма да изпратим наши бойци в Украйна. И с всяка доставка на оръжия деликатно обмисляме какво значи тя в този подтекст. Затова взех решение по този начин “, разяснява Шолц.

В същото време немският водач посочи, че страната му поддържа Украйна с оръжия и муниции повече от всяка друга страна в Европа. " Ние харчим повече от 28 милиарда евро. Повече от доста други страни взети дружно. И ще вършим това толкоз дълго, колкото е належащо. Това демонстрира на Путин, че не би трябвало просто да чака всички останали да отдръпват поддръжката си “, сподели още Шолц.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР