Той поясни какви са симптомите и предупреди, че трябва да

...
Той поясни какви са симптомите и предупреди, че трябва да
Коментари Харесай

Д-р Росен Калпачки: Хора под 40-годишна възраст могат да боледуват от инсулт

Той разясни какви са признаците и предизвести, че би трябвало да се реагира незабавно

България е водач по смъртност от инсулт в света през последните 20 години. Това сподели доцент доктор Росен Калпачки, шеф на клиниката по Нервни заболявания в УМБАЛ „ Св. Анна “ в София в предаването " Пулс " по.

Доказа се, че инсултът може да се лекува и когато се реагира в точния момент следствията могат да бъдат или никакви или минимални, разясни той. За злощастие, част от претърпелите остават с тежка неработоспособност, добави лекарят. Голям проблем е възобновяване и грижите след претърпян инсулт, уточни доцентът.

„ Инфекциозните болести, каквото е COVID-19 способства за това доста младежи без рискови болести да получат инсулт. Неспазването на вреден метод на живот демонстрира, че и хора под 40-годишна възраст могат да боледуват от инсулт, за жалост може да губят живота си поради това “, сподели лекарят. Той разясни, че здравословният метод на живот е непрекаляване с нищо. Важен е фокусът върху артериалната хипертония, по тази причина лекуването на високото кръвно налягане е от извънредно огромна значимост, сподели доцент Калпачки.

Изкривяване на лицето, смяна в говора и намаляване на едната ръка са белези за изострен инсулт и не би трябвало да се губи никакво време при тези признаци, предизвести лекарят.

Доц. Калпачки описа повече за основаването на Дружеството по инсулт, чийто основател е той. Лекарят сподели, че неговото предпочитание е пациентите да могат да получават навременна и професионална помощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР