Той потвърди, че българите са капитанът на кораба и първият

...
Той потвърди, че българите са капитанът на кораба и първият
Коментари Харесай

Българските власти са се свързали с роднините на отвлечените моряци от кораба

Той удостовери, че българите са капитанът на кораба и първият асистент капитан. До момента никой не се е свързал с нас, сподели Коцев.

Близките имат цялостната информация за протичащото се, предложили сме психическа помощ, уточни той.

Канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, представена от вестник " Таймс ъв Израел ", разгласи през вчерашния ден, че йеменските бунтовници хуси са завладели товарен транспортен съд, на борда на който има 25 души екипаж, измежду които и от България.

По мотив информацията за похитен транспортен съд в Червено море министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви в ефира на NOVA, че обстановката се обяснява. Във всички такива случаи сме в тясна връзка с партньорски служби, изясни министърът.

Междувременно Япония съобщи през днешния ден, че т ърси директен контакт към йеменските бунтовници хуси, завладели транспортен съд с 25 души екипаж, благосъстоятелност на израелски предприемач и нает от японско дружество, съобщи Франс прес.

" Комуникираме с Израел и като се изключи че се обръщаме непосредствено към хусите, настояваме Саудитска Арабия, Оман, Иран и други заинтригувани страни да настоявят пред хусите бързо да освободят кораба и екипажа му ", съобщи японската външна министърка Йоко Камикава.

Подкрепяните от Иран хуси, които управляват огромна част от раздирания от война Йемен, обявиха през вчерашния ден, че са завзели търговски транспортен съд в Червено море, принадлежащ на израелски предприемач. Те споделиха, че са подхванали тази стъпка в отговор на бомбардировките на линията Газа.

Според компанията за морска сигурност " Амбри " и уеб страницата за мореплаване " ТрейдУиндс " товарният транспортен съд принадлежи на " Рей кар кериърс ", английска компания, следена от израелския предприемач Ейбрахам " Рами " Унгар.

Японското държавно управление осъди " уверено " завземането на кораба " Галакси водач ", който е бил ръководен от японската компания " Нипон юсен " (NYK) и е бил на път за Индия преди залавянето си. Според Токио на борда не е имало японски жители.

На кораба има българи, мексиканци, украинци и филипинци, само че не и израелци, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР