Биби Стокхолм: Сирийският търсещ убежище казва, че шлепът му напомня за „криенето от ИД“

...
Той получи известие в края на юли, че правителството планира
Коментари Харесай

Той получи известие в края на юли, че правителството планира да го премести от хотела в Борнмут, където живее от шест месеца , и към шлепа с 500 други мъже.

Изображение: Хора, смятани за търсещи убежище, се качват на борда на Bibby Stockholm във вторник

Той трябваше да се премести на 1 август, седмица преди първите обитатели действително да пристигнат на борда.

Но чрез правна помощ той успя да получи намеса и му беше предоставена отсрочка, докато чака новини.

„Спорът им беше около моята възраст, и за физическите условия и психическите състояния," каза той.

"Защото всички сме избягали от война, травма или конфликт и търсим повече пространство; така че ако ме притиснете в по-малък място, вие ме връщате обратно в онази малка стая, където се криех, когато ISIS атакуваше района ни.

„Така че това просто ще ми напомни отново за онази стая с размери два метра на два метра и войските на ISIS са наоколо и трябва да се криеш."

Изображение: Първите търсещи убежище прекараха нощта на Биби Стокхолм

Прочетете повече:

Могат ли мигрантите да бъдат изпратени на изолиран вулканичен остров?
Какво е вътре в шлепа?

„Решение не са по-големи лодки“

Той се страхува от бойците на ИД, които все още го преследват, но е категоричен, че настаняването като Bibby Стокхолм не е решението.

„Решението на кризата с малките лодки не са по-големите лодки“, каза той.

Той казва, че решението е да се коригира изоставането и да се позволи хората го харесват да работят, да допринасят и да се издържат с жилища, вместо да разчитат на финансирани от данъкоплатците хотели.

Той дойде в Обединеното кралство с виза и потърси убежище през февруари и оттогава чака в безизходица - докато прави всичко възможно да превърне Борнмът в свой дом.

Хаджап Сингх Бхангал, адвокат, който е специалист по имиграционното и националното право, каза пред Sky News, че въпреки че настаняването обикновено е система „без избор“ за търсещите убежище , адвокатите могат да спорят с Министерството на вътрешните работи срещу настаняването на клиентите си някъде като Bibby Stockholm.

„Лица, търсещи убежище, могат да потърсят правен съвет“

„Има аргумент от страна на адвокатите да кажат „добре, изчакайте, какво е целта да кача моя човек на шлеп, ако той вече живее навън от осем месеца, вие не сте го възпрели да дойде, той вече е тук", каза г-н Бхангал.

"Вие използвате просто като експонат на практика и вие го извеждате от някъде, където е стабилен или някъде, с който е свикнал, и има мрежа, среда, в която може би дори се е слял, и го поставяте в плаващ арест център.

„За каква цел ще служи това?“

„Основно, но подходящо настаняване“

Правителството се надява използването на шлепа и бившите военни базите за настаняване на търсещи убежище ще намалят цената на хотелските сметки.

Министърът на вътрешното министерство Сара Дайнс каза, че онези, които пристигат в страната по неразрешен начин, трябва да имат „основно, но подходящо настаняване“ и че „не могат да очакват да отседнат в четиризвезден хотел".

Тя твърди, че хотелите са част от фактора "привличане", привличащ хората в Обединеното кралство.

Правителството каза: "Съоръжения на борда на кораба ще бъдат проектирани да осигурят основните нужди на настанените, за да се сведе до минимум въздействието върху местните общности и местните услуги. Това включва предоставяне на основно здравеопазване, кетъринг съоръжения и денонощна охрана."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР