Той почина на 91-годишна възраст след продължително боледуванеПолитици от цял

...
Той почина на 91-годишна възраст след продължително боледуванеПолитици от цял
Коментари Харесай

Политици от цял свят отдават почит към Михаил Горбачов

Той умря на 91-годишна възраст след дълготрайно боледуване

Политици от целия свят означиха заслугите на Михаил Горбачов. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен го избрани като „ благонадежден и почитан водач ", изиграл „ решаваща роля за прекратяването на Студената война и рухването на Желязната завеса. "

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назова някогашния руски водач „ уникален общественик, трансформирал хода на историята ". „ Светът загуби популярен международен водач, предан на мултилатерализма и неотклонен бранител на мира ", съобщи Гутериш, представен от.

„ Горбачов беше човек на мира, чийто избор е отворил за руснаците пътя на свободата. Неговият ангажимент към мира в Европа промени общата ни история ”, написа френският президент Еманюел Макрон.

Президентът Джо Байдън назова Горбачов „ човек със забележителна визия " и „ необичаен водач ", който е имал „ въображението да види, че e допустимо да съществува едно друго бъдеще и е имал смелостта да рискува цялата си кариера, с цел да го реализира ". 

„ Сега сме в нова Студена война. Той направи повече от всеки различен, с цел да постави завършек на остарялата Студена война. Разбира се, той получи помощ от хора като американския президент Рейгън, английския министър председател Тачър, френския президент Митеран, немския канцлер Кол. Но без Горбачов те в никакъв случай нямаше да съумеят да сложат завършек на Студената война. Ако го нямаше Горбачов, остарялата Студена война щеше да продължи или може би даже да се утежни. Той беше добър човек. Беше заслужен човек. Мисля, че неговата покруса е в смисъл, че той беше прекомерно редовен за страната, която ръководеше и се опитваше да води в посока на общото пристойност ”, съобщи Уилям Таубман, политолог и биограф на Михаил Горбачов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР