Той обича да е на върха. Буквално. Плоскостта на живота

...
Той обича да е на върха. Буквално. Плоскостта на живота
Коментари Харесай

Зелена светлина: Вертикалните приключения на Човека паяк

Той обича да е на върха. Буквално. Плоскостта на живота по хоризонтала не му допада; избира отвесните пространства. Покорява ги повече от 4 десетилетия. Супергерой в човешки облик или човек със свръхестествени благоприятни условия. Или просто човек със пристрастеност към живота. Ален Робер - французинът, който всички назовават Човека паяк.

Ален Робер: За мен катеренето е пристрастеност, това е метод на живот. Започнах да се катеря, когато бях на 11 година Скоро ще стана на 55. Дали ще спра някой ден да се катеря? За мен този въпрос не съществува. Докато не се разболея тежко и не мога да продължа с катеренето, в никакъв случай няма да се откажа.
За какъв брой време може да бъде изкачена 190-метрова постройка? Човекът-паяк се оправя за към час. И то без защитни колани.

Невероятно е! Наистина е необикновено по какъв начин съумява да премине от етаж на етаж. Не мога да схвана по какъв начин го прави, по какъв начин съумява да задържи краката си на прозорците.
Обича да върви по ръба на постройките, а и на закона. Покорил е над 150 небостъргача. Арестуван е десетки пъти.

Той все повтаря, че до края на живота си ще се катери.
Обвиняват го, че е трансформирал живота си в театър, само че за Ален Робер това е метод освен да покаже на света уменията си, само че и да усети себе си и живота.
Ален Робер: Докато имам мощ да се катеря, ще го върша.
Ален Робер не е следващата сполучлива история. Той от дълго време се е издигнал над триумфите на хората, затворени в постройките, които изкачва. Човекът паяк не престава да се радва на това, с което природата е надарила всички хора - опцията да се движат и да развиват качествата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР