Той обаче бе категоричен, че ГЕРБ няма да се върнат

...
Той обаче бе категоричен, че ГЕРБ няма да се върнат
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Ужасен съм как пари от чекмеджето тръгват по районите и купуват вот

Той обаче бе безапелационен, че ГЕРБ няма да се върнат на власт на никаква цена: „ Това е парадокс и няма да се случи “.

По думите му страната се нуждае от главен ремонт. „ Ние от Демократична България сме подготвени да участваме в болшинството, което ще направи този ремонт “, съобщи Атанасов.

„ Очаква се съгласно социологическите изследвания ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат сред 90 и 100 народни представители. Останалите политически сили сме длъжни да поставим всички старания да създадем болшинство и държавно управление, тъй като тази тежка политическа рецесия въздейства върху всички аспекти на публичния живот “, добави той.

Що се отнася до проблема с поданството на ексминистъра и сегашен водач на Политическа партия „ Продължаваме промяната “, Атанасов изясни: „ Конституционен съд се произнесе и дефинира, че тази част от указа на президента, с която е назначен Кирил Петков за министър, е противоконституционна. Нарушението е установено от Конституционен съд, какво да разясняваме повече “.

Той цитира римската поговорка „ Лош закон, само че закон “, и добави, че нарушаването е установено от Конституционния съд и няма какво да се разяснява повече.

„ В нашата стратегия сме показали, че при съществуване на Конституционно болшинство, този текст да бъзе изменен. Има сериозна българска диаспора по света, от доста образовани и грамотни български жители, които по една или друга причина с там, и в случай че желаят да се върнат в България, не би трябвало да им се пречи да извършват своите политически права “, счита Атанас Атанасов.

По думите му в тази предизборна акция партията на Асен Василев и Кирил Петков – „ Продължаваме промяната “, им е съперници.

„ Надявам се, че ще бъдат наши сътрудници при сформиране на болшинство и държавно управление, тъй като по главните въпроси за ръководството на страната, ние сме единомишленици “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР