Той не помни първото издание на Книги за смет. Акцията

...
Той не помни първото издание на Книги за смет. Акцията
Коментари Харесай

Зелена светлина: Книги за смет

Той не помни първото издание на " Книги за боклук ". Акцията подхвана възрастта на първокласник. Тя пораства и се учи. Всяка година изнася и открит урок по вярно отношение към пластмасовите опаковки, които стягат храните, напитките и живота на хората в неумолима хватка.

Книги за боклук се трансформира в нарицателно, производно на общоизвестната приказка " Книги за боклук ". Хубава книга против кг пластмаса. Такъв е регламентът, който всяка пролет притегля хиляди хора - първо от София, а след това и от други огромни градове.

За първи път тази година акцията се състоя в пет български града по едно и също време. И още веднъж откри търпеливи и мислещи последователи във всеки един от тях.

Те израстват с " Книги за боклук ". Изборът им към този момент клони към книгите за огромни. Наясно са с разликата сред преработване и наново потребление на пластмасата.

Гледат клипове от вида " Направи си самичък " и търсят хитроумни, красиви и потребни приложения на пластмасовите опаковки в разнообразни предмети и аксесоари. Нямат време да обръщат внимание на мърморенето и обясненията по какъв начин това или това " няма по какъв начин да стане ".

Забелязваме или не, откритият урок на " Книги за боклук " дава резултати. Не единствено с тоновете събрана пластмаса по време на акцията. И даже освен с прочетените книги. Еуфорията от първото издание на самодейността от дълго време е отминала. Сега kampaniayata се е трансформирала в традиция.

Хора на всякаква възраст са придобили навика да събират и изхвърлят разделно. Същият табиет, който поставя завършек на натрупването на пластмасата по сметищата, във водите и в храната ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР