Той направи това изявление от френска територия в реч на

...
Той направи това изявление от френска територия в реч на
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон обяви, че ще се кандидатира на изборите в Каталуния през май

Той направи това изказване от френска територия в тирада на каталунски език пред въодушевена аудитория в дребния град Елн, в Южна Франция.

" Реших да се кандидатирам на идните избори за каталунския парламент ", разгласи той от подиум с надпис " Президент Карлес Пучдемон ". Зад него се виждаха знамената на Европейски Съюз и на Каталуния.

Това ще бъде третият път, в който Пучдемон се кандидатира на каталунските районни избори, откогато отиде в заточение през 2017 година, отбелязва Агенция Франс Прес. Той по този начин и не съумя да заеме мястото си поради заповедта за арест, която го грози след несполучливия опит за обособяване на Каталуния през 2017 година Той го ръководеше като президент на района и поради това испанското правораздаване издаде заповед за ареста му, която към момента е в действие.

Настоящият районен президент Пере Арагонес, водач на подкрепящата независимостта партия " Републиканска левица на Каталуния ", главен противник на партията на Пучдемон " Заедно за Каталуния ", изненадващо разгласи предходната седмица, че предварителните избори за каталунски парламент ще се проведат на 12 май. Съобщението беше направено малко преди предстоящото приемане от испанските депутати на закон за прошка на сепаратистите, взели участие в едностранния опит за оповестяване на самостоятелност на района през 2017 година

Тази прошка беше наложителното изискване, сложено от " Републиканска левица на Каталуния " и " Заедно за Каталуния ", с цел да гласоподават за държавното управление на социалиста Педро Санчес. В момента законът за амнистията се преглежда от Сената и би трябвало да бъде дефинитивно признат към края на май, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР