Той ми е много симпатичен по много причини. Но още

...
Той ми е много симпатичен по много причини. Но още
Коментари Харесай

Бивш министър с ключови думи за Габровски, какво следва

" Той ми е доста приветлив по доста аргументи. Но още от първите дни ще усети политическият характер. Гласуването е по-малко значимо, въпросът е какъв е индивидът. Уважавам желанието в него да ни избави, но не съм уверен, че тази безредна привидно гледка, която имаме в задкулисието, ще му даде да се изяви. Той няма независимост ".

Това сподели някогашният образован министър проф. Тодор Танев за проф. Николай Габровски.
-->
" Образователната и научната сфера се нуждаят от хора, които са от гилдията. Тези, които са били политици, ръководители на звено, са се проваляли. Аз не бях от политическа партия и чувствам добре от първия ден на моето престояване студения мирис на политическите партии. В случая още веднъж имаме професор, доста по-известен от доста други, които са заставали отпред на просветителното министерство ", каза някогашният образован министър.

Той напомни, че проф. доктор Славчо Томов е въвел нови способи в хирургията в България.

" Това даде ритъм на българската медицина. Той няма политически опит, само че това е друга тематика. А когато приказваме за държавно управление - моите сътрудници разсъждават за тук и в този момент. Но в годините обратно ние виждаме доста странни развития. Тези министерства, които са най-близо до хората - образованието, опазването на здравето, са дадени на безспорни експерти, които безусловно никой не ги е чувал като политически фигури ", допълни проф. Танев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него е значимо какво ще създадат политиците с 20-те милиарда, които стоят във валутния запас в Народната банка, които ще бъдат разпределени след рухването на борда.

" В момента нас ни разплитат извън. В момента Европа е слаба и това се употребява необятно. И България е слаба, само че аз не се отхвърлям от нея. Много е неуместно да ни убеждават в други неща. Чудя се за какво на това държавно управление му е мъчно да бъде политическо подкрепено ", добави той и подчерта, че няма да е изумен цените на газта да се покачат още.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР