Той коментира езика и начина на говорене на политиците след

...
Той коментира езика и начина на говорене на политиците след
Коментари Харесай

Доц. Венелин Стойчев: Начинът на говорене на политиците е цирк, п...

Той разяснява езика и метода на говорене на политиците след двудневните съвещания на политическите сили при президента Румен Радев за съставянето на кабинет с мандата на ГЕРБ.

" Договорка ще има, само че въпросът е какво се случва за обществото и развиването ни от тази ротация. Мисля, че е значимо да минем през тези процеси от позиция на демократичното общество. Големият проблем за сглобката е, че към нас няма действително разделяне на управляващите и с цел да компенсираме, има потребност от сглобки, които компенсират тези публични дефицити ", разяснява доцент Стойчев.

 

Той е безапелационен, че " политиката стартира, когато спрем да приказваме за " хората " и " народа ", а стартираме да приказваме за " жители ".

" Ситуацията е в границите на предстоящото. Като жители, анализатори и публицисти би трябвало да виждаме оттатък тези упования. Имаме подозрения, само че това е смисълът на политическия разговор и диалог ", разяснява социологът. 

 

Той напомни думите на Корнелия Нинова на излизане от президентството: " Ние ще влезем в идващото Народно събрание, в случай че има избори ", значи, че в главите на Българска социалистическа партия 4-процентната преграда е затруднение. 

 

Начина на говорене на политиците той оцени като " цирк ".

 

" Това, което виждаме, е просташко, непоносимо. Проблем е, тъй като имаме хора, които изпитват перверзната приятност да гледат подобен вид говорене от парламентарната естрада и от обществени институции, и въпреки това отново са хората. А политиката стартира тогава, когато спрем да приказваме за хората и народа, когато разберем, че има жители, тези жители имат ползи и се сплотяват, с цел да отстояват ползите си. Когато има мощно общество, има здрава страна. При нас, тъй като обществото не е мощно, имаме корумпирана страна, която продължава да разяжда и опцията за развиване на обществото ", изясни доцент Стойчев. 

 

На въпроса - кое е добре за народа, той отговори: 

 

" Няколко значими знака - червени лампи би трябвало да ни светят. Когато някой приказва за " народ ", е популистка изразителност, когато приказва за " жители и ползи ", е свястно, тъй като сме на терена на модерната политика ". 

Според него сега България е като Германия след Втората международна война: 

" След дългото ръководство на ГЕРБ, в огромна степен сме като Германия след Втората международна война. А това е дълго ръководство, при което политическите партии се стабилизират от ресурсите на страната, е казусът пред нашето общество ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР