Той коментира, че след основния ремонт в клиниката, специалистите и

Той коментира, че след основния ремонт в клиниката, специалистите и ...

С уникална операция варненски хирурзи вдигнаха на крака момиче, сгънато на две.


Той коментира, че след основния ремонт в клиниката, специалистите и персонала имат вече много по-добри условия за работа.  

"Един от най-интересните ни случаи напоследък е с млада жена, 25-годишна, със счупен прешлен преди 5 години и оттогава момичето беше сгънато на две като буква Г. Тя гледаше само земята. Направихме и една много хубава операция и я изправихме, като "топола" стана. Момичето е много доволно, при положение, че е ходила в Испания, където е искала да се оперира, но са и отказали операция. Ние се хванахме и върнахме радостта й.   

Не зная да има по-добра клиника от нашата в България, така съвременно направена. Годишно през клиниката минават над 1200 човека. Варненските специалисти извършват всякакви операции, които се правят в световната неврохирургия, но ние сме известни с качествената гръбначна неврохирургия.

Кадри винаги не достигат. Неврохирург не се става за два дни, нужно е много дълго обучение и специални качества. Неврохирургията е много особена и тежка специалност. И ежедневието ни е тежко, денонощно се работи, няма почивен ден. В клиниката идват пациенти не само от цяла България, но и от чужбина. И това не са хора, туристи, дошли по нужда, а по желание за планови операции. А иначе дали преживяваме всеки тежък случай, ние сме свикнали, рутина е. Така се работи по-леко, няма време да се преживяват нещата, губи се време и енергия в емоциите", сподели проф. Калевски.

Какво още каза специалистът вижте във видеото!

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Източник: varna24.bg