Британският баща „никога няма да спре“ да се бори за отговори след смъртта на дъщеря си по време на гмуркане в Албания

...
Той каза, че е бил зашеметен“, когато са му казали
Коментари Харесай

Той каза, че е бил „зашеметен“, когато са му казали за нейната смърт.

„Бяхме седяхме като семейство и гледахме погребението на кралицата, когато на вратата се почука, двама полицаи влязоха и казаха: „Трябва да ви кажем, че дъщеря ви е починала в Албания“, каза той. „Още дори не съм успял да плача, не съм успял да скърбя.“

Джордж прекара по-голямата част от последните 12 месеца в Албания, опитвайки се да разбере какво се е случило и сега на път да се върне.

„Никога няма да спра, докато не получа справедливост“

Изображение: Ребека Ганън почина в Албания на 29-ото си гмуркане

„Ужасно е, нямах помощ от албанското правителство, не съм имал никаква помощ от британското правителство", каза той.

"Просто бях там сам и се борех за дъщеря си без никаква помощ и когато Опитах се да се свържа с хора, с които просто не искат да говорят.

„Сякаш цялата ситуация е била заметена под килима и никога не се е случвало, но никога няма да спра, никога, никога няма да спра, докато Получавам справедливост".

Г-н Ганън каза, че Ребека е искала да завърши 30 гмуркания, докато навърши 30 години. Гмуркането в Албания беше нейното 29-то и последно.

Той подозира че е отнело твърде много време за спасяването на Ребека, че смъртта й е можела да бъде предотвратена и че мястото, където е загинала, е дълбоко само седем метра.

„Тя се е гмурнала на 25-30 метра и за нея да умреш само на седем метра вода беше катастрофално“, каза той.

Прочетете повече от Sky News:
Най-голямото езеро в Обединеното кралство се превърна в „тоалетна“
„Влязох в леговището на вълка за да спася внука си'

Изображение: Центърът за гмуркане Спиранка изглежда вече не работи. Снимка: Център за гмуркане Spiranca

Spiranca организира гмуркане в Йонийско море. Изглежда, че компанията вече не работи и един албански журналист каза на Sky News, че е имало арест.

Мухамед Велиу от Top Channel TV каза: „Прокуратурата обвини собственика на тази компания, която осигурява гмуркане в Саранда, с нарушаване на правилата за здраве и безопасност на работа.

„Това е единственото обвинение и всъщност той даде гаранция от около £13 000 и беше освободен под гаранция.“

Г-н Велиу каза, че според албанското законодателство прокурорите имат две години, за да приключат разследването и да решат дали да изпратят делото в съда.

„Споделям същата загриженост със семейството на Ребека Ганън, не са информирани за скоростта и етапа на това разследване в Албания", каза той. "Това наистина е голям срам за албанската съдебна система."

"Прокурорите в Албания за съжаление подценяват важността да се каже на семейството за напредъка на разследването, не е като в Обединеното кралство, когато се случи престъпление и полицията назначи служител за връзка със семейството на жертвата. За съжаление, ние нямаме това в Албания."

Джордж, бивш собственик на пекарна, казва, че това му е струвало спестяванията му, опитвайки се да се бори за отговори от името на дъщеря си.

Семейството е създало страница за групово финансиране на Just Giving, за да се опита да събере средства за съдебните си разходи.

Говорител на Министерството на външните работи в Обединеното кралство каза: „Помагаме на семейството на британец гражданин, починал в Албания и поддържа връзка с местните власти."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР