Той излежава 13-годишна присъда за подбудителство към убийствоМафиот № 1

...
Той излежава 13-годишна присъда за подбудителство към убийствоМафиот № 1
Коментари Харесай

Паника! Сретен Йосич е излязъл от затвора

Той излежава 13-годишна присъда за подбуждане към ликвидиране
Мафиот № 1 на Сърбия Сретен Йосич е излязъл от пандиза за първи път от 12 години. Той е получил къса отмора за положително държание, пишат сръбски медии. Йосич е бил освободен за отпуск предходната седмица, видял се е с жена си.

59-годишният Йосич, прочут като Йоца Амстердама, излежава 13-годишна присъда в пандиза „ Забела ” в град Пожаревац. Той е най-големият призрачен сън на Бойко Борисов, койтото нееднократно е казвал, че Йосич го е поръчал. Причината е, че точно Борисов провежда ареста на Сретен Йосич през 2009 година в София.

Сърбинът бе задържан по съмнение за присъединяване в убийството на хърватския публицист Иво Пуканич. След близо 1300 дни в ареста той е оневинен, написа " 24 часа ". Заради задържането му сръбската страна заплаща 11 милиона динара на Йосич, а той я съди за обезщетение от още 60 милиона. Вместо да бъде освободен от ареста, Йоца Амстердама е изместен от Централния затвор в Белград в " Забела ", с цел да излежи 15-годишна присъда за подбудителство към убийството на Горан Марянович, Гокси Бомбаш, през далената 1995 година По-късно със закона за амнистията присъдата му е понижена на 13 години и половина.

Въпреки че му остава да лежи напълно малко, Йосич към момента няма право да изиска условно предварително освобождение. Най-рано може това да се случи този септември. Но до тогава той може още веднъж да излезе в отпуск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР