Той е първият мъж, който оглавява класациите Hot 100, Billboard

...
Той е първият мъж, който оглавява класациите Hot 100, Billboard
Коментари Харесай

10 любопитни факта за The Weeknd

Той е първият мъж, който оглавява класациите Hot 100, Billboard 200 и Artist 100 по едно и също време. Той е и първият реализатор в историята, чиито три песни заемат първите три места в класацията на Billboard Hot R&B Songs.

Описват стила му като “музиката след края на празненството, когато идва махмурлукът ”. Музикалните критици го назовават “краля на Dark R&B музиката ” и “преродения Майкъл Джексън ”.

А това напълно не е най-интересното за The Weeknd. Още любопитни обстоятелства ще намерите в идващите редове.

1. Родителите

A post shared by XOTWOD (@dianaxo4ever)

Бащата – Макконън, и майката – Самра, емигрират в Канада от Етиопия през 80-те години на предишния век, когато родината им е в разгара на революция.

2. Раждането

A post shared by XOTWOD (@dianaxo4ever)

Абел Макконън Тесфайе е роден на 16 февруари 1990 година в Скарбъроу, Торонто, Канада. Скоро след раждането му Макконън изоставя фамилията. Абел израства в родното си място и не напуща Торонто до 21-вата си година.

3. Детството

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

Остава да живее с баба си и майка си. Самра работи като здравна сестра и снабдител на храна, с цел да устоя фамилията. Едновременно с това посещава вечерно учебно заведение, с цел да учи британски език. Абел прекарва доста време с баба си и от нея научава амхарски език. Тя го води и в етиопските православни църковни служби.

4. Училището

A post shared by XOTWOD (@dianaxo4ever)

След като сменя няколко учебни заведения, в последна сметка напуща гимназията, когато е на 17 години. Убеждава и най-хубавия си другар – Ла Мар Тейлър, да се причисли към него. Двамата се местят в апартамент в квартал Паркдейл, Торонто.

5. Прякорът

A post shared by XOTWOD (@dianaxo4ever)

Певецът не харесва името си от дребен. И тъкмо напускането на учебно заведение и преместването в различен квартал го въодушевяват за неговия псевдоним. Всичко стартира от един уикенд, който изцяло трансформира живота му. И по този начин се ражда The Weeknd. Той отстрани едно “e ” от думата “weekend ”, с цел да се избегне възможен проблем с канадската тайфа “The Weekend ”.

6. Наркотиците

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

Самостоятелният живот не е елементарен. С най-хубавия му другар са принудени да крадат храна от близкия супермаркет, с цел да оцелеят. Започват да продават марихуана, да злоупотребяват с всевъзможни наркотични субстанции и не съблюдават никакви правила. Наркотиците му оказват помощ в основаването на музика и разчита прекалено много на тях, даже ги дефинира като своя опора. В последна сметка двамата са изгонени от квартирата, а Абел стартира връзки с разнообразни девойки, с цел да има къде да отседне.

7. Стартът

През 2010 година The Weeknd стартира да споделя песните си в YouTube. Но поради проблемите с псевдонима си, разгласява работата си анонимно. Анонимността му обаче не трае дълго. Рапърът Дрейк показва малко известния артист на своята фенбаза, като разгласява две от песните му в своя блог. Не след дълго Дрейк го моли да се появи в песента му „ Crew Love “ и славата на The Weeknd стартира да пораства.

8. Прическата

A post shared by XOTWOD (@dianaxo4ever)

Освен гласа и характерната му музика, негова запазена марка става прическата. Тя е въодушевена от художника Жан-Мишел Баския и артистът стартира да я “отглежда ” от 2011 година. Дредовете му не се мият постоянно, само че изискват ежедневна поддръжка и стилизиране. Понякога поради тях се разсънва с болки във врата. През септември 2016 година The Weeknd реже косата си и шокира почитателите си. Той изяснява, че това е деликатно премислено решение и промяната на имиджа е наложена, с цел да пасва на новия му албум “Starboy ”.

9. Жените

A post shared by Bella Hadid Fanpage ✨ (@bellaakhair)

През лятото на 2015 година Абел стартира да се среща с модела Бела Хадид. Тя взе участие в дизайна на албума “Beauty Behind the Madness ”. Появява се и във видеото към песента “In The Night ”. Връзката им протича много безпрепятствено, без явни кавги и кавги, само че приключва много бързо и ненадейно. На 11 ноември 2016 гoдина двамата се разделят, тъй като графиците им са прекомерно натоварени и се разминават, само че споделят, че към момента са влюбени.

В началото на 2017 година излиза наяве, че артистът излиза с младата певица и актриса Селена Гомес, само че връзките им завършват в края на годината. След раздялата с Гомес, той съумява да възвърне връзките си с Бела Хадид и двамата се събират през май 2018 година. През август 2019 година още веднъж се разделят поради напрегнатите им графици, само че през лятото на 2020 година отново се събират. След следващата им разлъка, името му е свързвано с тези на модела Йована Вентура, певицата Ариана Гранде и актрисата Анджелина Джоли.

10. Каузите

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

The Weeknd не желае да е просто артист, той желае да е важен и въодушевяващ за своите почитатели. Заема се да демонстрира другите порочни пристрастености на нашето съвремие в серия свои клипове. В тях той злоупотребява с опиати и алкохол, кара пийнал с съвсем съдбовни последици и даже се подлага на интервенции за разкрасяване на лицето. Освен всичко друго е и човеколюбец. Дарява огромни суми на Университета в Торонто, в поддръжка на програмата им за етиопски проучвания. Дарява 300 000 $ на организация в Ливан, 500 000 $ на организации, работещи за расовото тъждество, 1 милион $ за борбата с глада в Етиопия и още доста огромни суми в името на положителното.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР