Той е ненавиждан от Запада, който го обвинява за анексирането

...
Той е ненавиждан от Запада, който го обвинява за анексирането
Коментари Харесай

Защо Путин ще спечели четвърти мандат

Той е мразен от Запада, който го упреква за анексирането на земите на едни и за интервенция в изборите на други.

В Русия обаче Владимир Путин си остава един обичан и подкрепян президент, който е несъмнено, че ще завоюва нов президентски мандат на 18 март, написа Тео Мерц от "Франс прес ".

Критиците на Путин го упрекват, че е консолидирал властта си посредством надзор върху медиите и ограничение на публичните свободи по време на осемнадесетте си години на власт.

На главния конкурент на Путин - Алексей Навални - беше да вземем за пример неразрешено да взе участие до 2024 година заради неоправдателна присъда. Навални твърди, че процесът е бил режисиран от Кремъл.

Въпреки това за милиони руснаци Владимир Путин е индивидът, донесъл непоклатимост след политическия и стопански безпорядък на деветдесетте години на предишния век. Според тях Путин е този, който възвръща престижа и ролята на Москва на интернационалната сцена, изгубени след унизителния провал на Съветския съюз.

В чужбина е противоположното: Владимир Путин е на първите страници на изданията като олицетворение на безспорното зло.

Репутацията на Владимир Путин в чужбина беше помрачена от ролята на Русия в украинския спор. Това го сложи под ударите на глобите на Съединени американски щати и Европейския съюз от 2014 година насам.

Русия постоянно е посочена с пръст и поради военната поддръжка, която оказва на режима на сирийския президент Башар Асад.

А разкриването на огромна система за допинг на съветските спортисти, довело до изключването на Русия от Олимпийските игри през 2018 година, не спомогна за покачването на известността на съветския президент.

Гледната точка на Владимир Путин по всички тези обвинявания е, че в действителност те демонстрират безпокойството на Запада от една мощна Русия. "Силен президент за мощна страна " е и лайтмотивът на акцията на Путин за президентските избори на 18 март.

В началото на март в тирада във Федералното заседание той показа новите "непобедими " оръжия на Русия, обръщайки се към Запада: "Сега към този момент ни слушайте! ". Президентът играе ролята на "ос на злото ", към която Западът "се сплотява и активизира ", разгласи с угодническа усмивка съветски публицист, който интервюира Путин по малкия екран. "Представете си какво ще вършат без Вас! ".

Освен в случай че не се случи нещо доста изненадващо, на 18 март Владимир Путин ще завоюва четвърти мандат, който ще му обезпечи власт до 2024 година. Съгласно социологическите изследвания, претендентът, който ще събере най-вече гласове на изборите в неделя след Путин, е милионерът Павел Грудинин, повдигнат от Комунистическата партия на Руската федерация. Той се чака да получи към осем %.

Путин "умело употребява всички страхове и комплекси на популацията ", споделя Константин Калачов, добавяйки, че главният боязън на руснаците е завръщане към неустойчивостта на деветдесетте години.

"Хората се опасяват, че ще изгубят това, което имат. Този боязън е извънредно мощен в провинцията, където животът е сложен ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР