Той е на 37 години, юрист, запален волейболист със своите

...
Той е на 37 години, юрист, запален волейболист със своите
Коментари Харесай

Кой е Петър Куленски - новият кмет на Пазарджик, който детронира вечния Тодор Попов

Той е на 37 години, правист, разпален волейболист със своите съвсем 2 метра растеж, а след балотажа на локалните избори в неделя е и един от хората, които сервираха политическа сензация. Казва се Петър Кулински и е новият кмет на Пазарджик. Кандидатът на ПП-ДБ съумя да победи на втория тур дългогодишния градоначаник Тодор Попов - подкрепян в годините от ГЕРБ, който управляваше в продължение на 16 години. И малко на брой имаха вяра, че може да не бъде повече кмет.

При 100 % обработени протоколи от изборите в ОИК в града, Куленски печели 53,94 % от гласовете на гласоподавателите. Попов, който официално е повдигнат от " Новото време ", само че подкренен от ГЕРБ, получи едвам 43,95 %. от вота

Това е краят на едно от най-дългите ръководства на кметове на регионални градове в страната.
Кой е Петър Куленски?
Новият кмет на Пазарджик е роден в града преди 37 години. Завършва езиковата гимназия там, а по-късно и „ Право “ в СУ „ Свети Климент Охридски “. Притежава и магистърска степен по „ Публични финанси “.

От повече от 12 години е практикуващ правист, юрист и до неотдавна сътрудник в българо-немска адвокатска адвокатска фирма, фокусирана върху даването на цялостно правно обслужване при реализацията на задгранични вложения в България.

Кулински е и разпален фен на волейбола. Играе в локалния клуб „ Бенковски Пазарджик “ още от неговото основаване през 1999 година



Пътят му в политиката стартира скоро - той е определен за депутат в краткотрайните 47-о и 48-о Народно заседание от " Продължаваме промяната " - все от изборен регион Пазарджик. Бил е и зам.-председател на групата. Депутат е и в сегашния парламент, само че в този момент ще смени депутатската банка с кметския стол.

Куленски към този момент е и татко - доскоро повече от година, по време на следващите предварителни парламентарни избори тогава - на 2 октомври 2022 година, се ражда първото дете в фамилията му.

" Искам да поздравя всички поданици на Пазарджик и близките села, които пожелаха тази смяна. Аз поемам най-отговорен ангажимент тук пред тях, че ще бъда кмет на всички поданици на община Пазарджик. Няма да разделям хората. Оттук нататък депозирам ръка към обединенията в Общинския съвет дружно да сложим Пазарджик по един нов метод на картата на България ", съобщи директно след успеха си Куленски.

Това обаче надали ще е толкоз елементарно. Според новия кмет Община Пазарджик се намира в тежко финансово положение след четири мандата ръководство на Тодор Попов. Освен това групата, която поддържа някогашния кмет, ще има 10 съветници в Общинския съвет, а ГЕРБ - 4. Четирима ще са хората и на ПП-ДБ в 41-членния локалния парламент. Следват социалистите и няколко други районни обединения. Съставяне на болшинство ще е комплицирана работа - ще са нужни най-малко тройни тематични обединения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР