Той е лоялен съюзник на президента Путин и обект на

...
Той е лоялен съюзник на президента Путин и обект на
Коментари Харесай

Шуробаджанащина по Чеченски: Как цялата рода на Рамзан Кадиров е в политиката

Той е предан съдружник на президента Путин и обект на преуспяващ фетиш към личността. Но водачът на Чечня има още средства да ускори въздействието си: непотизъм. Или както бихме споделили на български – шуробаджанащина.

24-годишната щерка на Рамзан Кадиров стана последният от неговите родственици, който си обезпечи почитан формален пост

Хадижат Кадирова ще служи като заместник-ръководител на администрацията на Кадиров, се удостовери в обява в обществените медии.

Бивш въстаник и фен на борби в кафези, 47-годишният Кадиров има необятна и възходяща фамилна поддръжка в Чечня, която той ръководи като феодално притежание.

Другата му щерка, 25-годишната Айшат, беше назначена за вицепремиер на Чечня през октомври. Преди това тя беше министър на културата. Най-големият наследник на Кадиров, 18-годишният Ахмат, пък беше назначен за заместник-министър на спорта и младежката политика през ноември.

Постове имат и зетовете на Кадиров

Съпругът на Айшат, Висхан Мацуев, е министър на земеделието. Другият му шурей Рамзан Черхигов, 56 година, който е министър на превоза.

А племенникът на Кадиров, 27-годишният Хамзат, предходната година беше назначен за консултант на Кадиров по въпросите на сигурността.

Множество други родственици и свекъри на Кадиров, който има 14 деца, в този момент заемат постове в политиката и бюрокрацията

Съюзниците на чеченския водач отхвърлиха слуховете през последните месеци, че здравето му е влошено. Напоследък той изглеждаше отекъл и наедря. Опъваха чу се даже леки извършения, макар че преди този момент е бил състезател дилетант.

Твърденията за заболяване не бяха потвърдени. Ала слагането на родственици на Кадиров на високи постове допуска, че водачът желае да резервира позицията си или наследството си.

Семейство Кадирови е известно в Чечня от съвсем три десетилетия

Бащата на Рамзан, Ахмад Кадиров, беше мюфтия или мюсюлмански водач, който се бори на страната на чеченските бунтовници против ръководството на Москва през 90-те години.

В последна сметка Ахмад мина на страната на Москва и беше определен от Путин за водач на Чечня, само че беше погубен през 2004 година Три години по-късно Путин назначи сина на Ахмад Рамзан на същата роля, когато той навърши 30 години, условието за възраст.

По време на неговото ръководство от този момент силите за сигурност, лоялни на Кадиров, постоянно са упреквани в похищение, изтезаване и ликвидиране на обвинени ислямистки бойци и техните родственици.

Въоръжени елементи, лоялни на Кремъл от Чечня, район с население от 1,4 милиона души, също играят значима роля в продължаващото навлизане на Русия в Украйна.

Синът на Кадиров, Адам, провокира дискусия през септември, когато беше забелязан във видео да бие мъж, арестуван за хипотетично изгаряне на Корана

Кадиров отхвърли рецензиите и похвали 15-годишния си наследник, като по-късно го награди с премията „ Герой на Чечня “. Кадиров по-рано утвърди първия притежател на Герой на Чечня като себе си.

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР