Той е известен с трудни и нестандартни решения на бойното

...
Той е известен с трудни и нестандартни решения на бойното
Коментари Харесай

Армейски генерал Сергей Суровикин вече ще командва специалната операция: с какво е известен в армията

Той е прочут с сложни и ексцентрични решения на бойното поле, като постоянно има най-малко жертви. И това е основното, споделя военният наблюдаващ на KP.RU Виктор Баранец

Има съществени кадрови промени в съветското военно управление.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу назначи армейският военачалник Сергей Суровикин за командващ Обединената формация на силите в региона на специфичната военна интервенция (СВО). Това заяви пред публицисти в събота формалният представител на Министерството на защитата Игор Конашенков.

Освен това във военните среди се носи слух, че Владимир Путин на своя празник (7 октомври) се обадил на военачалник Суровикин и го „ благословил “ за новата служба.

Какво значи това задание? Как ще промени системата за надзор на СВO? Защо на Суровикин беше поверен този тежък кръст? Нека се опитаме да отговорим на този и други въпроси.

Но първо, в резюме - за самия Суровикин.

Той е на 56 години. Роден в Новосибирск. Завършва Омското висше общовойско командно учебно заведение, Военната академия „ Фрунзе “ и Военната академия на Генералния щаб. Започва службата си като взводен пълководец. И от този момент поредно се изкачва по всички предписани равнища на команден напредък - той командва рота, батальон, полк, дивизия (при това най-бойната в Чечения - 42-ра гвардейска). След което оглавява 20-та общовойска войска.

През ноември 2008 година е назначен за шеф на Главно оперативно ръководство на Генералния щаб. Бил е началник-щаб на Централния и Източния военни окръзи. От 2013 година - командващ Източния боен окръг, а по-късно и съветската формация в Сирия. В щабовете битува мнението, че под управлението на Суровикин нашата група реализира оптимален триумф, обръщайки хода на войната.

След Сирия Суровикин е назначен за главнокомандващ на Върховен касационен съд - Въздушно-космическите сили на Русия. От тази позиция той беше командирован в Украйна, където оглави група Юг. Под управлението на Суровикин беше обкръжена и победена украинската група в планинския казан (селищата Горское и Золоте).

Под негово командване беше освободен Северодонецк и избавени заложниците от завода Азот.

Неговите елементи постоянно търпят минимум загуби на бойното поле.

СМИСЪЛЪТ НА ПОВИШЕНИЕТО

Като цяло обстановката по време на спецоперацията се разви по подобен метод, че никой не можеше да каже кой съответно я е „ командвал “. Първоначално се носеше слух, че това е командващият войските на Южния боен окръг военачалник от армията Александър Дворников. Но той, както си беше, по този начин и остана на поста си.

Тогава ни споделиха заедно – интервенцията се управлява от Генералния щаб (по-точно от неговия „ мозък “ – Главното оперативно управление). И се получи по този начин: всеки от четиримата командири на групировки на нашите войски в Украйна (а те са 4) беше задължен да ги съгласува с Генералния щаб при планирането на военните дейности. Това лишава време. Понякога успеваемостта се губеше. Груповите командири са с " вързани ръце ". А сред самите четири групи не доближаваше директното взаимоотношение.

Сега всички лостове за ръководство на нашите войски на бойното поле са в ръцете на Суровикин (въпреки че това, несъмнено, не значи, че самият той няма да се съветва с Генералния щаб или да подценява заповедите му).

Но във всеки случай Суровикин носи персонална отговорност за по-нататъшния ход на интервенцията. На него се падна най-трудната част.

Защо изборът падна върху неговата кандидатура? Защото той има максимален военен опит - нито един от висшите офицери (с изключение на Суровикин) не е командвал два пъти групировката ни в Сирия. Освен това Суровикин даде такива резултати там, че по-късно на гърдите му блесна Златната звезда на героя на Русия.

И въпреки всичко е доста евентуално предаването на ориста на цялата интервенция на Суровикин да е направено освен въз основа на военна целенасоченост и нужда от възстановяване на системата за командване и надзор. Според мен има и друга причина. Достатъчно е да погледнете хрониката на събитията на фронта през последните няколко седмици - Балаклея, Купянск, Изюм, Красни Лиман... Поредицата от тези злощастни пропуски сигурно изискват стресване и промени в тактиката и командването на специфичната интервенция.

Необходима е твърда ръка на бойното поле, с цел да се вземе самодейността от врага. И такава ръка се появи в лицето на Суровикин.

КАКВО съдебна експертиза ГОВОРИ И ПИШЕ ЗА ТОВА

„ Суровикин беше назначен за пълководец на СВО – този комплициран развой в този момент има виновен собственик “, сподели Александър Сладков, боен кореспондент пред Общоруската държавна телевизионна и радиоразпръсквателна компания, в своя канал в Telegram.

Командирът на батальона " Восток " Александър Ходаковски:

- Не мисля, че самият Суровикин беше „ удовлетворен " от такова предопределение. Той става виновен за всичко, което се случва на фронта, и в този момент „ всички грехове ще бъдат хвърлени върху него ". Няма по-добър метод да свалите Суровикин от това да му възложите отговорността за хода на интервенцията.Но в сегашните условия на война би трябвало да се употребяват специфични, антикризисни способи на ръководство.Суровикин има опит в това отношение...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР