Той е дребна пионка на фона на големите игри, които

...
Той е дребна пионка на фона на големите игри, които
Коментари Харесай

Нотариуса искал 300 000 лв. на Ал. Томов, за да смачка делото за източване на Кремиковци и ЦСКА

Той е дребна пионка на фона на огромните игри, които се вършат от висшите политически среди, сподели предприемачът и политик
Мартин Божанов - Нотариуса е предложил услугите си и по знаковия развой за източването на Кремиковци и ЦСКА. Срещу хонорар от 300 000 лв. брокерът в правосъдната система е заречен делото да бъде смачкано. Това описа пред  Александър Томов, който беше оневинен на трета инстанция по делото за източването на 36 млн. лв..

В Народното събрание вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че е разпоредена инспекция във връзка със сигналите против убития търговец на въздействие в правосъдната система. След като нощес Министерство на вътрешните работи и прокуратурата обискираха по този начин наречения клуб за магистрати " Съдебно подпомагане ", през днешния ден по време на чуване в Народното събрание вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че е разпоредена инспекция, която да откри каква е информацията по отношение на активността на Мартин Божанов. На въпрос имало ли е следствия на " трупчета " през годините Стоянов отговори, че резултатите от инспекцията най-вероятно ще бъдат предоставени на анкетната комисия, която ще се занимава с този въпрос. " Аз мога да приказвам най-много за момента, в който аз съм бил шеф на ГДБОП. Работили сме по тези хора има много събрани материали. Всички материали са изпратени на прокуратурата ", уточни той.

Какво тъкмо са разкрили проверяващите в клуба и има ли непокътната информация за това кои лица са имали магнитна карта към момента не е ясно. Според предприемача и политик Александър Томов съществуването на така наречен " клуб за магистрати " години наред е било обществена загадка, а следите евентуално от дълго време са заличени.

" Отдавна се говореше за клуба на Пепи Еврото и за този клуб, приказва се сред хора в дейния политически живот. Самият факт, че се забавиха с следствието... За няколко часа са могли да изтрият всички следи ", сподели Александър Томов

След убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, Томов разпознал индивида от фотосите. Оказало, че двамата са се срещали преди повече от 10 години. Нотариусът предложил услугите си малко преди Софийски градски съд да се произнесе по делото за източването на " Кремиковци " и ЦСКА от 2008 година

" Обади ми се един прочут футболист, сподели ми желаят връзка тука. Това дело може да бъде свалено, смачкано ", съобщи Александър Томов - предприемач. Така се стига до среща наоколо до бившето кино " Изток ". Той се държеше много дискретно в това време демонстрираше огромно въздействие ", описа Александър Томов пред Българска национална телевизия.

" В началото всичко беше доста благородно, че делото е подправено и те ще оказват помощ да се отстрани. След като стана ясно, че желаят пари спряхме диалога...Беше казано 300 хиляди. След като реагирах, ми се съобщи, че може да се даде задатък и по-късно като има резултат ", изясни Томов.

Казал му, че не желал парите за себе си, " просто би трябвало да се понесат разноски по-нагоре ".

След отхвърли да бъдат платени пари Томов е предизвестен, че го чака дълъг развой. След това с него се свързват още двама души в ролята на " брокери " - юрист и към този момент някогашен прокурор.

Томов и до през днешния ден не знае дали тези хора имат някаква връзка с кръга, гравитиращ към Божанов. Думите на Нотариуса обаче се сбъдват. На първа инстанция Томов е наказан на 9 години затвор, по-късно апелативният съд връща делото за ново разглеждане. Казусът завършва с оправдателна присъда, само че преди този момент престоява с години в правосъдните зали. Бизнесменът осъжда прокуратурата да му заплати 50 хиляди лв. обезщетение.

" Това демонстрира, че в правосъдната система може да бъде повлияно. Той сподели в случай че не платиш ще стане по този начин. И стана тъкмо по този метод ", сподели Александър Томов.

Според него Нотариуса е дребна пионка на фона на огромните игри, които се вършат от висшите политически среди.

" Те вземат решение кой да стане богат, кой да стане безпаричен. Кой да го вземем отсам и там да го преместим. Посредниците като нотариуса се възползват и печелят доста пари ", уточни Томов.

Според някогашния ръководител на съюза на съдиите Нели Куцкова това, че активността на Божанов и частния клуб за магистрати са останали незабелязани с години е сигнал за неработещи институции.

" Този човек е имал настойници на всички места? Не изключвам да е имало политици, само че нямаме доказателства ", сподели Нели Куцкова.

Според нея също вероятността в клуба да са открити доказателства, които да са основа за следствие, е дребна.

" Самият факт, че един арбитър или прокурор ще се употребява с привилегия на частния клуб и че ще влезе под това заглавие " SS " е задоволително опозоряващ за правосъдната система. Дори да няма никакви закононарушения е въпрос на морал. Много е значимо да се знае кои са тези сътрудници, с цел да може останалите да работят обикновено ", акцентира арбитър Куцкова.

Според арбитър Куцкова убийството на Мартин Божанов идва в подтекста на идната промяна в правосъдната власт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР