Той е бил заподозрян за различни измами. Твърди се, че

...
Той е бил заподозрян за различни измами. Твърди се, че
Коментари Харесай

Кой е убитият в София Мартин Божанов - Нотариуса?

Той е бил обвинен за разнообразни измами. Твърди се, че Нотариуса и обкръжението му са заграбили над 200 жилището единствено в София. Според остарели изявления, в далаверите са забъркани висши служители на реда. Измамените най-често са възрастни хора и наследници на парцели.

Стари журналистически следствия сочат, че  убитият може да трансферира всеки парцел, който клиентът му изиска, против 70% от действителната цена на парцела. Смята се, че той е обвързван с мрежа, в която вземат участие нотариуси, съдии и магистрати.

Преди години Нотариуса се прочу с това, че стана първият клиент на комисията за конфискация на нелегално благосъстояние " Кушлев ". През далечната 2008 година комисията " Кушлев " лиши имущество за 430 000 лв. от Божанов, откакто той е наказан за машинация с парцели.

Освен, че се прочу като първият " клиент " на така наречен Комисия Кушлев, неговото име изплува и в следствие на Антикорупционния фонд за прокурорския рекет върху предприемача Веселин Денков и приятелката му Ивайла Бакалова.

Божанов се показва като медиатор в правосъдната система и желае на Ивайла Бакалова 100 000 евро, с цел да обезпечи освобождение от ареста приятеля й Веселин Денков. По-късно, закритата към този момент спецпрокуратура, му повдигна обвиняване за ОПГ за лихварство на Денков.

Мартин Нотариуса няма нищо с общо с нотариусите. От прикрит запис излиза наяве, че Мартин Божанов е чудесно осведомен освен със правосъдната система и по-специално със профилираното правосъдие, само че по този начин също и с детайлности от делото против приятеля на Бакалова. Самата тя споделя, че до момента в който е водила диалог с него, се е убедила, че “Нотариуса ” знае с детайлности какво се е случвало на делата, на които той въобще не е участвал.

Публикации го свързват със съмнителни имотни покупко-продажби, а една от тях незабавно се набива на очи. Става дума за откраднато през 2004 година дело от Върховния касационен съд против Слави Крашевски, нотариус с отнемани права и десетки наказателни производства.

Делото изчезва от адвокатската стая на съда по време на обедната отмора, дружно с истински документи по него. За кражбата е водено досъдебно произвеждане против човек на име “Мартин Божанов ” и негов родственик с име “Бойко Божанов ”, само че за изхода на делото няма данни.

Мартин Нотариуса е спряган и за асистент на някогашния следовател Петър Петров, прочут като Пепи Еврото. Според други изявления пък Нотариуса е съумял да построи лична мрежа в правосъдната система, сходна на тази на Еврото.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР