. Той е бил в епицентъра на изключително тежки военни

...
. Той е бил в епицентъра на изключително тежки военни
Коментари Харесай

Кремъл излъгал бивши затворници, за да се бият на фронта. Искат с...

. Той е бил в епицентъра на извънредно тежки военни сражения в Украйна и даже се говореше, че военното управление в Русия употребява вербуваните пандизчии като пушечно месо. В отряд Storm-Z се изпращат с изключение на хванати пияни или дрогирани редови бойци, по този начин и пандизчии с обещания за опрощение. В редиците има и постоянни бойци, наказвани поради дисциплинарни нарушавания. 

Въпреки че съветското министерство на защитата в никакъв случай не е признавало основаването на единици Storm-Z, първите отчети за тяхното битие се появиха през април, когато Институтът за проучване на войната цитира изминал в общественото пространство съветски боен отчет. Броят на членовете на отряда остава неразбираем. Според оценки на " Ройтерс " обаче евентуално става дума за няколкостотин бойци, които сега се намират на фронта. 

Включването в Storm-Z е примамливо и поради обещанията за висока заплата, която се дава на бойците - 200 хиляди рубли месечно. На процедура обаче бойците са получавали почти половината от тази сума. 

" Важни истории " се счита за " задграничен сътрудник " от Кремъл. Пред изданието обаче бойци споделят, че при вербуването им за отряда са получили обещания за " цялостен обществен пакет " и равни условия с другите бойци. Обещана им била цялостна реабилитация, без да се отбелязва престъпно досие.

Не са видели обаче действителни догвори, преди да бъдат изпратени на фронтовата линия. И не са получили нищо от това, което им е било дадено. Оказа се, че това не са документи от Министерството на защитата, а просто съглашения за " присъединяване в доброволческо формирование за оказване на помощ при освобождението на Донецка и Луганска територия. 

Затова и бойците са получили единствено половината от обещаните им пари, както писаха интернационалните издания преди месеци. Те също по този начин не са получили обещаните заплащания от няколко милиона рубли за пострадванията си. 

" Бях в пандиза 20 години, оставаха ми да излежа три години. Като се има поради къде се озовахме и какви задания изпълнявахме, мога почтено да кажа, че не бих отишъл там единствено за опрощение “, споделя Роман Поляков пред " Важни истории ". 

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР