Той е автор на монументална биография на Хитлер и специалист

...
Той е автор на монументална биография на Хитлер и специалист
Коментари Харесай

Биографът на Хитлер: Путин няма да доживее края на войната

Той е създател на монументална биография на Хитлер и експерт по политическа харизма. Във " Великите персони, които сътвориха историята ", Иън Кършоу изследва дванадесет европейски водачи, които са белязали 20-ти век, за положително и постоянно за неприятно. Сред тях са диктатори - Хитлер, Сталин, Мусолини... - и демократи - Чърчил, Тачър, Кол... Дълго време историята се преподаваше през единствената призма на " велики хора " и " герои ". След това, под въздействието на марксизма или структурализма, те бяха заличени зад социално-икономическите сили.

Британският историк избира златната среда сред тези крайни позиции и демонстрира по какъв начин от Ленин до Дьо Гол, великите фигури са се възползвали от подтекста и комбинацията от условия, като в същото време са били оживявани от мощна лична воля. В изявление за френския ежедневник L " Express Иън Кършоу показва, че въпросът за самостоятелната роля в историята остава фундаментален, тъй като от Владимир Путин до Си Дзинпин през Доналд Тръмп, " мощните водачи " наподобява се завръщат...

Решението на Путин да нахлуе в Украйна също се оказа пагубно за Русия и за самия Путин, да не приказваме за Украйна, несъмнено. Едно демократично държавно управление безспорно би избегнало сходно решение, което имаше за цел обединяването на Украйна с Русия, тъй като то би планувало отрицателните последствия. Докато Путин взе това решение самичък, заобиколен от дребна котерия, без да обмисли каква може да бъде позицията на съветския народ по този въпрос или даже на политическата върхушка, споделя Иън Кършоу пред изданието.

Путин е артикул на бюрократична система, доста по-близо до Сталин, в сравнение с до Хитлер или Мусолини, или даже, в либерален подтекст, до Чърчил и дьо Гол. Путин не ми се коства изключително харизматичен водач, макар че има цялата агитация, която цели да го накара да наподобява като мощен човек. Спомняме си фотосите, показващи го на кон или на лов. Това е опит за основаване на харизматичен облик, само че той е откъснат от действителността - продължава с анализите си Кършоу.

Според него бъдещето на Путин ще се дефинира от еволюцията Разбира се, невероятно е да се знае по какъв начин ще свърши тази война. Но е рационално да се допусна, че Путин няма да преживее края на този спор. Не споделям, че няма да бъде погубен, само че рискува да бъде свален от власт или някак си пуснат на независимост, в случай че войната не приключи с успех за Русия. Повечето войни приключват с някаква форма на договаряния и съглашение. Вероятно в Украйна ще бъде същото.

Путин може да успее да продаде това на руснаците като победа. Всичко ще зависи от способността му да извлече политическа полза от това спокойно съглашение, изяснява английският историк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР