Той допълни, че войната в Украйна е показала, че мините,

...
Той допълни, че войната в Украйна е показала, че мините,
Коментари Харесай

Тюлени демонстрираха умения в учение край Варна

Той добави, че войната в Украйна е посочила, че мините, макар че са едни от най-старите оръжия, към момента не са изгубили своето значение . Поради тази причина Военноморски сили през последните години развиват профилирани противоминни качества със модерни кораби, минни ловци, отдалечено управляеми апарати, посочи Михайлов. И акцентира, че флотът възнамерява да усилва своите благоприятни условия, защото минната заплаха няма да изчезне и когато свърши войната.

Приоритетна задача е обезпечаването на брегови комплекси за Военноморските сили, сподели Атанас Запрянов. Той посочи, че продължава да се мисли и за опцията за бойния ни флот да бъдат обезпечени подводници.

В новата среда за сигурност би трябвало от ден на ден да разчитаме на нашите въоръжени сили, сподели Запрянов и добави, че военноморските сили извършват отговорностите си. Той изрази вяра, че следващата година разноските за защита ще бъдат 2 % от Брутният вътрешен продукт. Това ще разреши да продължи модернизацията на въоръжените сили, която в действителност се оказа по-лесният проблем, уточни Запрянов.

По думите му по-трудно е окомплектоването на армията с персонален състав , като доста от формированията не престават да са с по-малко от нужния щатен състав. Разрешаването на този проблем изисква промени в обществения пакет за военнослужещите, благоприятни условия за кадровото им развиване, нарастване на заплащането, изясни Запрянов.

Зам.-министърът разяснява още, че до края на ноември ще бъде показана модифицираната стратегия за вложения в защитата . По думите му в нея ще има преподреждане на целите, като под внимание ще се вземат предложенията на командирите на типовете въоръжени сили и на началника на защитата. Очакванията на Запрянов са обсегът на програмата да остане същият, единствено плановете да бъдат преподредени като приоритетност.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР