Той даде да се разбере, че няма намерение да се

...
Той даде да се разбере, че няма намерение да се
Коментари Харесай

Главчев: Ако президентът не се съобрази с моите предложения, отговорността остава у него

Той даде да се разбере, че няма желание да се отхвърля от към този момент препоръчаните от него за нови служебни министри и държи Даниел Митов да застане отпред на Външно министерство, а Георги Тахов да оглави министерството на земеделието и храните.

" Отговорността за министрите до момента е напълно моя. Този, който осуети препоръчаните министри, той ще понесе отговорността. Ако не се случат предложенията, които аз върша, тогава различен поема отговорност ", съобщи той.

В отговор на въпроса дали е склонен, че зам.-председател на партия, какъвто е Митов на ГЕРБ, не би трябвало да става длъжностен министър, Главчев отговори: " Няма да разясня изявления, разнообразни от моите. Очевидно не мисля по този начин, откакто върша това предложение ".

" Имам оферти, чакам решението на президента. Ако не се съобрази с моите оферти, отговорността за това остава у него ", повтори служебният министър-председател. 

" Готов съм на разговор с президента, какъвто съм провеждал и до момента ", въпреки всичко посочи Главчев.

Той още веднъж, както и през вчерашния ден, не отговори на въпроса дали ще отиде в петък на " Дондуков " 2 на среща при Румен Радев, на която президентът разгласи, че ще го предложения, с цел да обсъдят номинациите и рокадите. Те не бяха утвърдени от президента, който подлага на критика очебийно изключително кандидатурата на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който е номиниран от служебния министър председател за външен министър. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР