Той бе категоричен, че поведението на бившия главен секретар на

...
Той бе категоричен, че поведението на бившия главен секретар на
Коментари Харесай

Проф. Веселин Вучков: Поведението на Живко Коцев е осъдително, п...

Той бе безапелационен, че държанието на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е неоправдателно, най-малко от морална позиция. " В него се взират всички очи в Министерство на вътрешните работи. Това държание е окурително. Той трябваше да селектира своите контакти, да внимава повече. Пораженията от неговото държание са тежки и нека Министерство на вътрешните работи да се оттърси от това държание ", разяснява специалистът по национална сигурност.

 

" Коцев беше добър служител на реда. Познавам го от 15 години ", добави още професорът. " Има една нелоша кариера. Това е доста печален завършек на една добра кариера. Искрено се надявам да няма корупционно държание, тъй като това ще е срам за системата ", съобщи още Вучков.

 

" Изненадан съм от протичащото се и нося това с доста горчилка ", сподели още Вучков. Той също по този начин изрази изненада от приключването на класифицирана информация към избрани медии.

 

" Това, което е излязало като материали, фотоси и селфита, към момента не потвърждава изрично незаконно държание. Най-тежката последица е обаче че цялата предизборна акция, която към този момент започва импровизирано, ще протече в изискванията на кална борба и замеряне с компромати. Никой няма да чете предизборни стратегии ", добави някогашният министър.

 

По отношение на настоящия вътрешен министър Калин Стоянов и идните избори, Вучков разяснява: " Наистина има напрежение, само че ми се коства, че е малко ранно да упрекваме настоящия министър в това дали ще се оправи за провеждането на вота. Ще разберем крайния резултат малко след изборите, би трябвало да му бъде даден късмет ".

 

П оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция " Митници ". 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета " Денков " Коцев отдръпна оставката си и разгласи, че я е поддал под напън.

 

След встъпването в служба на служебното държавно управление, Коцев беше освободен от президента предходната седмица по искане на кабинета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР