Товарен влак дерайлира в тунел в Словения, близо до границата

...
Товарен влак дерайлира в тунел в Словения, близо до границата
Коментари Харесай

Товарен влак дерайлира в Словения, изтекоха 10 тона керосин

Товарен трен дерайлира в тунел в Словения, покрай границата с Хърватия, и от една от цистерните изтекоха 10 тона керосин, съобщи Танюг. Инцидентът е станал във вторник следобяд и има опасения, че керосинът може да проникне в подпочвените води.

Работници от словенските железници и пожарникари цяла нощ са били на мястото на злополуката, с цел да се опитат да спрат по-нататъшното приключване на гориво. Двама пожарникари са били откарани в болница, откакто на единия му прилошало, а втория се наранил.

Проблемът е, че дерайлираните вагони стоят доста покрай стената на тунела, което пречи на екипите да доближат до всички точки на приключване.

Товарният трен с шест вагона се движел по линията Любляна-Копер, а керосинът трябвало да бъде превозен до Мюнхен.

Според словенските медии случаят е станал наоколо до най-големия източник на питейна вода в словенската част на полуостров Истрия. Регионалният водоснабдител и специалисти споделят мнението, че керосинът сигурно ще доближи до водоизточника по време на първите мощни дъждове най-късно. Предприети са ограничения за попречване на най-лошото.

Тъй като железопътната линия е затворена за придвижване, в пристанището на Копер са се натрупали товарни влакове, като в пристанището чакат общо 35 влака, оповестиха от пристанищния оператор Лука Копер.

Очаква се придвижването по железницата да бъде възобновено едвам в петък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР