Товарен влак дерайлира до гара Ботунец. Излезли от релсите са

...
Товарен влак дерайлира до гара Ботунец. Излезли от релсите са
Коментари Харесай

Товарен влак от Пловдив дерайлира

Товарен трен дерайлира до гара Ботунец. Излезли от релсите са 5 вагона от общо 20 на товарна комбинация, пренасяща цимент, заяви NOVA.

Влакът се движел от Пловдив към гара Илиянци. Малко преди да доближи крайната си точка излиза от релси при гара Ботунец, в 17:20 часа.

Инцидентът започва в края на композицията при последните 5 вагона, когато първият от тях се откача и повлича останалите.

Каква обаче е повода за случая специалистите занапред ще откриват.  Максималната позволена скорост в правата на случая е 40 километра в час. Водачът твърди, че карал даже с по-малко.

„По първична информация той споделя, че е карал под 40. Това се открива със събаряне на цифровата памет“, заяви инж. Бойчо Скробански, Национален ръб за следствие на жп произшествия.

Ударът е бил мощен. Поне 4 дни правата остава затворена. А пътнически и товарни влакове ще се пренасочват през Казичене.

„ Има вреди по инфраструктурата. Компрометирани са към 100-120 метра от релсите. За тяхното възобновяване ще са нужни към 3-4 дни ”, съобщи Бисер Минчев, зам.-директор на НКЖИ.

Композицията е на турските държавни железници. Била е наета от австрийска компания. Вагоните са минали механически обзор през 2018-а, по проект идващия е през 2024-а.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР