Товарен полет на авиокомпанията Air Canada, изпълняван със самолет Boeing

...
Товарен полет на авиокомпанията Air Canada, изпълняван със самолет Boeing
Коментари Харесай

Air Canada съобщи за нов инцидент на печално известния самолет Boeing 737-Max

Товарен полет на самолетната компания Air Canada, изпълняван със аероплан Boeing 737-Max, е бил пренасочен и преждевременно  е кацнал в Съединени американски щати тази седмица, поради проблем с мотора на машината. Това съобщи CNBC, като се базира на информация от превозвача.

Пилотите на полет 2358 са получили информация за щета в мотора малко след политане от град Марана в югозападния американски щат Аризона. Air Canada е била паркирала част от своите самолети Boeing 737-Max в Марана, откакто моделът получи възбрана да се употребява. В момента самолетът се намира в Тускон, на към 35 км от мястото на излитането.

Според уеб страницата за авиационна информация aviation24.com самолетът е имал индикация за ниско налягане на хидравличните системи. До момента няма коментар от Boeing. 

Припомняме, че през март 2019 година моделът на Boeing 737-Max беше неразрешен за потребление по целия свят. Това решение бе вследствие на две произшествия с този вид самолети, които доведоха до гибелта на всички общо 346  души на борда. Разследване потвърди, че злополуките са  били провокирани от програмен продукт за балансиране на по-големите мотори. Пилотите не са били известени за съществуването на този програмен продукт, защото Boeing е целял да продава 737-Мах като идентичен  на предходните модели 737 и по-този метод да редуцира времето за подготовка, от което водачите се  нуждаят, с цел да могат да го ръководят.

След като през последната  година  и половина Boeing обновяваше дизайна  на самолета и неговия програмен продукт, преди няколко седмици 737-Мах получи позволение да се употребява както от американския, по този начин и от европейския авиационен регулатор. Някои експерти обаче смятат, че дългото запазване на самолетите без те да са употребявани може да е довело до  неизправност на някои от системите им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР