Товарен кораб е потънал край гръцкия остров Лесбос, 12 членове

...
Товарен кораб е потънал край гръцкия остров Лесбос, 12 членове
Коментари Харесай

Товарен кораб потъна край Лесбос

Товарен транспортен съд е потопен край гръцкия остров Лесбос, 12 членове на екипажа са в незнайно, а един човек е умрял, предава Associated Press, съобщи Българска телеграфна агенция.

Raptor, регистриран на Коморските острови, е бил на път за Истанбул от Александрия, Египет. Плавателният съд е превозвал 6000 тона сол. Екипажът му е бил 14-членен, измежду които осем египтяни, четирима индийци и двама сирийци, прецизираха от бреговата защита на южната ни съседка.

Корабът е докладвал за машинален проблем в 7:00 часа сутринта локално време в неделя, а 8:20 часа е изпрати сигнал за помощ. Малко по-късно липсващ от радарите на към четири и половина морски благи (8 километра) югозападно от остров Лесбос.

Мъртъв член на екипажа е бил изваден в неделя следобяд и превозен до Лесбос. Тялото е превозено на острова, само че към момента не е разпознато, разясни представител на бреговата защита пред организацията.

Спасен е един жител на Египет.

Осем търговски кораба, два хеликоптера и една фрегата търсят оживели. Три кораба на бреговата защита на Гърция са имали усложнения да доближат региона поради бурното море.

Телевизионният канал Mega заяви, че избавеният член на екипажа, инженер, е уведомил офицерите от бреговата защита, че корабът е почнал да се цялостни с вода в събота.

Скоростта на северозападните ветровете в региона са били със скорост 80 км/ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР