Това заяви в студиото на Денят с В. Дремджиев адвокат

...
Това заяви в студиото на Денят с В. Дремджиев адвокат
Коментари Харесай

Адв. Мария Шаркова: Ускореното изграждане на детската болница не ...

Това съобщи в студиото на " Денят с В. Дремджиев " юрист Мария Шаркова, експерт по здравно право, във връзка със

 

" Всъщност, фактически когато беше определен теренът за болничното заведение в Горна баня, имаше апели от самодейността, която поддържа построяването на детската болница, да се научи повече във връзка с това по какъв начин е бил определен теренът. Но по този начин или другояче все още е свършена много работа във връзка с този терен. Включително, са вложени средства. Мен ме плаши по-скоро това, че при всяка промяна на властта тематиката за детската болница и изобщо всичко, което се прави, стартира от нула. Така в никакви периоди няма да имаме детска болница ", сподели юристът.

 

Тя посочи, че всички сме виждали образци за детски лечебни заведения, в които се съблюдават високи стандарти за качество.

 

" Аз да вземем за пример съм била в детската болница в Гренобъл. Има доста работа, която би трябвало да се свърши, само че най-важното е, че като е почнал към този момент този развой, би трябвало да се обезпечи последователност при всяка промяна на властта - да не се стартира отново изначало. Това е извънредно значимо. Трябва да има непоклатимост на решенията, които се взимат, с цел да можем да напредваме и реализираме напредък ", счита експертът.

 

Шаркова акцентира, че здравният министър е зает с цялостния развой на създаване на болничното заведение.

 

" Вече има признат график, който би трябвало да се следва, би трябвало да се съблюдават периодите в него. Освен това, през вчерашния ден Общественият съвет разиска структурата на бъдещата болница. А съгласно тази конструкция ще има и съответните разбори какви нормативни промени се изискват, с цел да може целият този развой да върви. За да има ясно задание и да се обезпечи непоклатимост на процесите, с цел да няма път обратно ", добави експертът.

 

Здравният специалист показа също по този начин, че сега има направен разбор от Европейската капиталова банка, която е поела уговорката да се включи в самодейността.

 

" Този разбор също се разисква и се взима поради, като структурата се създава от наши изявени експерти - педиатри, членове на Обществения съвет. Има начертани периоди и в случай че те се съблюдават, нещата ще се случат ", уточни още Шаркова.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР