Това заяви в интервю за БНР министърът на труда и

...
Това заяви в интервю за БНР министърът на труда и
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: За следващия бюджет ще работим за цялостната подкрепа на всички уязвими групи

Това съобщи в изявление за БНР министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

 

По думите й намаляването на бедността и обществените неравенства би трябвало да е цел на всяка обществена политика, без значение дали е обществена, здравна или просветителна. 

 

Шалапатова съобщи подготвеност да работи за нарастването на минималната заплата и на приходите, както и  " да се увеличи чувството за обществена правдивост, което сега не е реалност ".

 

" В България влагаме сериозен финансов запас, само че не всеки път той води до качество на живот ", означи министърът и показа, че се приготвя повсеместен разбор на политиката на обществено подкрепяне, с цел да не се стига до това " хора, които получават години наред помощи и все са в затруднено състояние ". Според нея тематиката за даването на пари е обвързвана с въздействието на обществената инвестиция.

 

Социалният министър увери, че до края на тази година ще бъде подготвена национална карта за обществените услуги, основана на разбори на локалните управляващи.

 

" Чрез картирането на обществените услуги да се запълнят празноти – там, където има такава нужда, тя да бъде основана – както от локалната власт, по този начин и с ресурсите на държавните институции ", уточни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР