Това заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския

...
Това заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския
Коментари Харесай

Петър Витанов: Къщата ни гори, необходимо е да обединим усилия в ...

Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов пред Bulgaria ON AIR.

 

" Логично беше да има държавно управление, само че се оказа, че двата политически субекта, които вземат участие в него, са като олиото и водата - мъчно се смесват. От това, което виждам, излиза наяве едно - вътрешните пристрастености преобладават над европейските, тъй като доста постоянно се използваше разказът, че посолствата имат потребност от устойчиво държавно управление в България, поради рецесиите, които има напълно покрай нашите граници. Оказа се, че вътрешните несъгласия са надалеч по-силни от всяко европейско предпочитание ", счита Витанов.  

 

Петър Витанов няма упования, че ще има държавно управление с втория или третия мандат и е на мнение, че страната ни се готви за изключителни парламентарни избори.  

 

„ Очаквам на идващите избори ГЕРБ да има по-силен резултат, както и Движение за права и свободи. Също по този начин ниска изборна интензивност, тъй като българите нямат доверие в продукцията, която им се сервира. Но всичко това би могло да се промени, в случай че хора, които се употребяват с публично доверие, стъпят на политическата сцена “, добави Витанов.

 

По мотив създалото се придвижване в границите на Българска социалистическа партия преди дни, Петър Витанов изрази поддръжка за всяко изпитание за смяна.

 

„ Аз съм един от хората, които в последните години най-отчетливо подлага на критика сегашното управление на партията поради неговата назадничавост. Вместо да основава тим, се остракира всеки с друго мнение. Това е повода Българска социалистическа партия да не натрупа позитиви даже в ролята си на съпротива в сегашната сериозна за страната обстановка. Създалото се обединяване е единствено първата стъпка. Следващата би трябвало да е обединяване на всички леви хора, отвън рамките на опозицията в Българска социалистическа партия “, разяснява Витанов и добави, че за мощна партия е нужен освен водач, само че и мислещи хора и отлични уредници, които да основат дълготраен политически индивид, кадърен да увлече хората с хрумвания и благоприятни условия за тяхната реализация.

 

„ Европейските избори не са маловажни, тъй като континентът ни се намира в рецесия. Но в случай, че къщата ни гори, би следвало всички да фокусираме вниманието си върху решаването на националните проблеми, да обединим сили за националната политика “, сподели още Витанов.

 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР