Това заяви пред БНР Йордан Божилов, председател на Софийския форум

...
Това заяви пред БНР Йордан Божилов, председател на Софийския форум
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Войната ще приключи бързо, ако се капсулира в Газа

Това съобщи пред БНР Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност и някогашен заместник-министър на защитата.

 

" Имаме доста сериозна радикализация в редица европейски страни, която подклажда тероризъм. Всяко експлоадиране на напрежение в Близкия изток е било придружено от терористични офанзиви на верска основа. Дали ще има бежански талази, на този стадий не виждам съображение, изключително в случай че се основат условия за възобновяване на Газа. Тук би трябвало да се включи и Египет, и цялата интернационална общественост. Това би могло да тушира бежански талази оттова ”, счита още Божилов.

 

Според него въпросът със заложниците има “сериозен възпиращ резултат ”. По думите му, забавно е какво схваща Израел под война против " Хамас " и заличаване на " Хамас ".

 

Според него ще се положат старания най-много за заличаване на военния капацитет и информационните връзки на придвижването, само че най-сериозният въпрос е по какъв начин да се отстрани обществената база за възраждането на " Хамас ". 

 

" Ако се унищожи обществената база за радикализация, в случай че се сътвори капацитет за развиване на тези хора, това ще бъде окончателната победа в тази война ”, счита Божилов.

" Западната помощ е значима за Украйна. Украинската войска разчита на ново, съвременно, високоточно оръжие. Но не бих споделил, че войната е честа математика. Броят на въоръженията не значи, че армията ще реализира победа ", разяснява още Йордан Божилов.

 

Той обвърза помощта за Украйна с резултатите от изборите в доста страни през тази и идната година.

" Трябва да се приказва за мир. За България е извънредно значимо да бъде реализиран мир в Украйна. Ако няма дълготраен, резистентен мир, в случай че тази война бъде замразена, постоянно ще има риск от обновяване на бойните дейности ", съобщи Божилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР