Това заяви пред Българската национална телевизия Иван Начев, директор на

...
Това заяви пред Българската национална телевизия Иван Начев, директор на
Коментари Харесай

Иван Начев: Хартиената бюлетина обърка избирателния процес frognews.bg

Това съобщи пред Българската национална телевизия Иван Начев, шеф на учебното заведение за политика " Димитър Паница ".

 

Според него е значимо партиите да кажат какво ще вършат от тук насетне. 

 

" Изборният резултат демонстрира, че би трябвало да се премисли всичко. Не съм оптимист за необятна коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, защото това е самоубийствено за едната групировка. Ако се вършат опити, то ще е в посока по-широка коалиция – държавно управление на малцинството. Каквото и да е ръководството в този парламент, то ще бъде комплицирано ".

Начев акцентира, че по-важни са целите, в сравнение с какъв ще бъде съставът на държавното управление.

 

" ГЕРБ може да разчита на гласовете на Движение за права и свободи и евентуално на гласовете на Има Такъв Народ. Подобно държавно управление би получило поддръжка от Българска социалистическа партия, само че надали партията ще влезе в коалиция. Политическа партия и Демократична България нямат доста благоприятни условия за партньорство. Ако се стигне до втория мандат, те могат да разчитат на гласовете на Българска социалистическа партия, вероятно. На Има Такъв Народ - надали ", разяснява той. 

 

По думите му главният въпрос, който би трябвало да бъде решен, е обвързван с икономическото развиване на България и с повишение на приходите, на стандарта на живот на българските жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР