Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Георги

...
Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Георги
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: БСП няма да подкрепи вдигане на ветото за Северна Македония

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов от парламентарната естрада.

Всички причини, че това би трябвало да се направи тъкмо в този момент, не се вписват в достойнството и достолепието на българската нация. Българска социалистическа партия не може да поддържа предлагането на „ Демократична България “, което е най-близко до нашите показа за решаването на казуса, само че все пак не го взема решение. “

„ Предложение, което е обещано преди една седмица и касае основна част от нашите междудържавни връзки, следва ли по този прекомерно бърз метод да бъде претупано в Народното събрание? “, попита той.

По неговите думи това предложение е най-позитивното и защитаващо ползите на България, само че има доста хора, които основателно питат: „ Не са ли протоколите част от структурата на договарянията, които бяха упоменати, че не са подписани от двете страни? Възможно ли е, когато едната страна, която желае да бъде поканена, сега се държи по непочтителен метод към страната, която вероятно би се съгласила да стартират договарянията? Която безусловно рита по кокалчетата страната, която е нейна посестрима исторически и необратимо. Която подпали културния дом на българите в Битоля. Която оскверни стотици монументи. Чийто министър-председател застана през вчерашния ден и сподели, че това е недопустимо за Република Северна Македония. “

„ Всяко българско има собствен корен в Македония. Това не е въпрос на история, уважаеми народни представители, това е въпрос на чест на България. Аз не желая да се връщам обратно в историята и да ви напомням какъв брой неточности са позволени в връзките с нашите братя и сестри в Македония “, сподели още проф. Михайлов.

Той акцентира, че България е била първата страна, която е признала наричащата се тогава Република Македония и че България и основател на приобщаването на Балканите.

„ Искам да отговоря на всички, които замеряха ръководството на страната, че не е положило старания – тъкмо в тези 6 месеца Министерски съвет и министър-председателят направиха безусловно совалка до Македония и до Европейския съюз, пробвайки всички благоприятни условия да се промени отношението на отсрещната страна. Но това не бе признато с отворени прегръдки от нашите другари от Република Северна Македония “, безапелационен бе проф. Георги Михайлов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР