Това заяви на брифинг след извънредно заседание на Изпълнителното бюро

...
Това заяви на брифинг след извънредно заседание на Изпълнителното бюро
Коментари Харесай

Нинова: За пореден път Петков взима еднолични решения. Стопираме преговорите за кабинет с ПП

Това съобщи на брифинг след изключително съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия вицепремиерът, министър на стопанската система и водач на левицата Корнелия Нинова.

По думите й това решение е взето „ безусловно еднолично от премиера Кирил Петков “: „ Всеки, който твърди, че има решение на Министерски съвет, като да вземем за пример вицепрезидентът Илияна Йотова, да го потвърди и да извади такова решение. Ние, членовете на Министерски съвет от „ Българска социалистическа партия за България “, изрично заявяваме, че не е обсъждано и не е взимано такова решение в Министерски съвет “.

Нинова посочи, че „ от доста години Българската социалистическа партия се бори за правова страна, за мощ на институциите и за господство на закона “.

„ Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме сега в залата и желаеме закрито съвещание на Народното събрание и чуване на шефа на ДАНС за отчета, който е изготвел и дал до този миг, може би, само на господин Петков “, продължи тя.

Корнелия Нинова се обърна и към президента Румен Радев: „ Да свика незабавно Консултативния съвет по национална сигурност. Изказването му от сутринта е извънредно обезпокоително. Ако президентът не знае, че има подобен отчет на ДАНС, то нещо в страната не е наред. ДАНС, изготвяйки такива отчети, би трябвало да ги изпрати на президента, на ръководителя на Народното събрание и на премиера. Шефът на ДАНС се назначава от президента, не може Радев да не знае, в случай че има такава информация “.

„ За следващ път министър председателят Кирил Петков взима еднолични решения по въпроси, които доста съществено засягат националната политика. Досега проявявахме приемливост и схващане в името на общата цел, която си бяхме сложили - да променим модела на ръководство на България до този миг. Но защото това е следващото такива решение, ще се върнем на масата за диалози, в случай че „ Продължаваме Промяната “ предложат различен претендент за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за държанието си до момента “, приключи водачът на БСП
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР