Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов пред журналисти, коментирайки

...
Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов пред журналисти, коментирайки
Коментари Харесай

Порожанов: Унищожени са 18 000 кокошки и над 1,5 млн. яйца

Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов пред публицисти, разяснявайки тематиката със инфектираните с фипронил яйца, заяви Българска телеграфна агенция.

По думите му се взимат в допълнение проби. Той сподели, че сега не се предлага инфектирано с фипронил месо. Министърът посочи, че се вършат инспекции и за това, а те до в този момент са негативни.

До края на годината ще е подготвен отчетът за поземлените връзки, сподели Порожанов в отговор на репортерски въпрос. Той уточни, че казусът с така наречен бели петна - сключване на контракти без подписалият да има право на благосъстоятелност, е изчистен като развой. Имаше към 100 случая, от които 80 са дадени на прокуратурата, означи той и добави, че към този момент има направени оферти за законодателно решение на въпроса. До октомври идната година сме си сложили задача да изработим общ законопроект, който да обгръща всички въпроси на поземлените връзки, сподели още министърът.

Министерството на земеделието храните и горите ще изготви общата позиция на страната за общата селскостопанска политика /ОСП/ след 2020 година до началото на октомври.

Той посочи, че националната позиция ще бъде показана за обществено разискване и по-късно ще бъде показана на вниманието на Европейска комисия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР