Това заяви днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА

...
Това заяви днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА
Коментари Харесай

Радан Кънев се надява, че изборите 2 в 1 ще мотивират повече хо...

Това съобщи през днешния ден на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен евродепутатът Радан Кънев. 

 

" Пълноценната интеграция в Шенген и еврозоната, с изключение на въпрос на дипломатически старания, които в никакъв случай не са спирали, е въпрос и на вътрешнополитическа непоклатимост. От тази позиция, затъването на България в спиралата на непрекъснатата политическа рецесия сигурно съставлява риск, в случай че не за друго, то най-малко за скоростта на тази интеграция ", счита той.

По думите му като риск може да бъде регистрирано и това, че институции, " призвани да се грижат за сигурността на всеки българин и всяко българско семейство, се оказва, че са на първо място избирателен инструмент ". " Десета година гледаме по какъв начин като дойдат избори българските служби стартират да се занимават с компроматна политическа акция, което е тежък скандал и се надявам да го разбираме като общество. Естествено това не ни оказва помощ в създаване на доверие с нашите европейски сътрудници ", посочи евродепутатът. 

 

Кънев означи по отношение на дебата в обществото за влизането на България в еврозоната, че би трябвало да бъде заплеснат страхът, че това ще докара до ускорена инфлация. Според него има задоволително доказателства, че такава връзка не съществува. Кънев бе безапелационен, че влизането в еврозоната е доста значимо за междинните предприятия у нас по редица аргументи.

" Техният главен пазар е в Европа, имат непрекъснати разплащания с страни от еврозоната и отсам се натрупа систематична загуба от банкови разходи и обменни курсове, която е изчислена на над 3 милиарда евро годишно за българския бизнес ", уточни евродепутатът и разясни, че когато една страна влезе в еврозоната се преглежда от всички сътрудници и евентуални вложители като страна от ядрото на Европейския съюз. 

 

Кънев счита, че междинните и дребните предприятия в България не са осведомени с опциите, които дава Зелената договорка. " Тя е две неща – законодателен пакет от към 20 европейски наставления и регламенти, и въпреки това един голям финансов пакет, единствено част от който е Националният проект за възобновяване и резистентност (НПВУ). Там има и други финансови благоприятни условия, които сумарно са най-малко два пъти колкото парите по НПВУ ", добави той.

Евродепутатът изложи и целите пред Европейския съюз за идващия мандат. Сред тях са развиване на общата европейска политика по сигурност и защита, създаване на обща европейска здравна и фармацевтична политика, както и въпросите за мощна интензивна европейска индустриална политика, ориентирана към бюджетни принадлежности за рационализация и подсилване на конкурентността на европейската промишленост, понижаване и на прекомерната администрация пред бизнеса. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР