Това заяви Асен Василев, един от лидерите на Промяната продължава,

...
Това заяви Асен Василев, един от лидерите на Промяната продължава,
Коментари Харесай

Асен Василев: Като спрем корупцията, милиардите ще отиват за хората, а не за бентлита и ролсройси

Това съобщи Асен Василев, един от водачите на " Промяната продължава ", като разяснява по какъв начин ще съчетаят в ръководството леви с десни ограничения.

Бившият финансов министър уточни и проблемите в строителния бранш: Пари има. Не е казусът, че няма пари. Имахме среща със строителните служащи. Проблемът е, че договорите са направени по циничен метод. Те са изпратени на основния прокурор. Има 20 млн. а изпълнените поръчки са за 200 млн. Направено е нелегално възлагане. Трябва този контракт да се изправи другояче няма по какъв начин на тези компании да се изплати. Парите ги има, би трябвало да се оправи юридическата каша. Парите би трябвало да стигнат до компаниите, без да се наруши закона за публичните поръчки.

Той разяснява пред bTV и енергийните проблеми на България: На половин цена е азерския газ от съветския. Отложи се откриването на газовата връзка с Гърция. Но се надяваме трасето да бъде приключено на 31 декември, а от 1 януари стартират неустойките за компанията. Площадката на АЕЦ " Белене " би трябвало да бъде лицензирана още веднъж. Въпросът е кой е най-евтиният метод да изградим спомагателни мощности на АЕЦ " Козлодуй ". За Мариците би трябвало да има равномерен преход, до момента в който се намерят заместители. Казахме на миньорите, че рано или късно Мариците ще затворят. Трябва да има проект Б., съобщи Василев.

Самият бизнес стартира да работи по-добре. Това освобождение на хората да работят докара до 10% напредък. Това за второ тримесечие, по този начин ще и за третото. Това става като освободим бизнеса да работи, без да го изнудват с подкупи и способи да го откраднат. Направихме актуализацията на бюджета и 2 млрд- стигнаха до бизнеса. Увеличиха се пенсиите. Дадоха се пари за медиците на първа линия, за просвета и обучение. Намали се бюджетния недостиг, обясни той.

В една страна, в която няма парламент, е мъчно да дойдат непознати вложения, безапелационен е финансистът.

Асен Василев изрече своето мнение и за българската диря в Досиетата Пандора: Пеевски е бил в ДАНС, не тъй като има офшорни компании, а тъй като не са декларирани по законодателството три негови компании - пред КПКОНПИ и Сметната палата или в Търговския указател, уточни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР