Това става ясно от последната сводка на британското военно министерство,

...
Това става ясно от последната сводка на британското военно министерство,
Коментари Харесай

Британски военни: руските части в Украйна са зле обучени

Това излиза наяве от последната сводка на английското военно министерство, каквито то разгласява всекидневно. Според тази информация, числеността на съветската войска в Украйна е останала съвсем непроменена след нахлуването на украинска територия, само че качеството ѝ е спаднало фрапантно. На украинска територия се намират към 200 хиляди съветски бойци, групирани в 70 полка и бригади от пет разнообразни типа войски.

Лоши бойци, остаряло въоръжение

Ако през февруари предходната година това са били главно професионални бойци, добре подготвени и с съвременно въоръжение, в този момент съветските сили се състоят най-вече от зле тренирани мобилизирани резервисти, които от ден на ден разчитат на остаряло съоръжение, се споделя в справката. Освен това доста от частите са в крайно непълен състав и нормално извършват единствено най-простите пехотни интервенции.

Оттук английските военни заключават, че е малко евентуално Русия да успее да сътвори огромен, боеспособен и мобилен запас, с който да отговори на новите оперативни провокации по продължение на 1200-километровата фронтова линия в Украйна.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР