Това стана ясно след среща на педиатри, неонатолози и шефове

...
Това стана ясно след среща на педиатри, неонатолози и шефове
Коментари Харесай

Близо 3 млн. лв. за детско здравеопазване ще отпусне правителството

Това стана ясно след среща на педиатри, неонатолози и шефове на акушеро-гинекологични лечебни заведения с премиера и със здравния министър.

След срещата при премиера стана ясно,че на следващия ден кабинетът ще отпусне 1,7 млн. лева за детската болница в София. Парите ще бъдат усвоени по програмата на здравното министерство за детско и майчино опазване на здравето.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Този запас ще отиде, както за възстановяване качеството на лекуването на децата, по този начин и за увеличение заплатите на работещите в детската болница.  НЗОК ще отпусне малко над 30 млн. лева за повишение на цените на клинични пътеки НЗОК ще отпусне малко над 30 млн. лева за повишение на цените на клинични пътеки
Лекарският съюз направи анонс за повишение на цените на подценените 7-8 години цени на белодробните пътеки и на педиатричните. Малко над 30 млн. лева...

Педиатрите излязоха удовлетворени от срещата с премиера Борисов.
Проф. Иван Литвиненко - " СБАЛДБ Проф. Иван Митев ": Тези пари, които ще се влеят към болничното заведение, считаме, че ще можем да работим към този момент по-малко по-спокоен метод. Че ще можем да задържим и най-много да увеличим личния състав си.
Още не е ясно дали работещите в детската болница са се отказали от желанията си да спрат плановия банкет и да подадат групови оставки след 20 май.
Проф. Иван Литвиненко - СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев ": До огромна степен напрежението е снето. Моето персонално мнение, е че на този стадий ние би трябвало да задържим нещата да изчакаме резултата и считам,че това няма да се наложи.
На срещата в Министерския съвет e обсъденo и положението на детското опазване на здравето. Набелязани са и ограничения за възстановяване на работата на детските отделения в страната. Утре кабинетът ще отпусне и 1,25 млн. лева за закупуване на инсталация за тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР