Това стана ясно по време на изслушването на директора на

...
Това стана ясно по време на изслушването на директора на
Коментари Харесай

Кръстева остава в Народния театър, но министър Минеков натискал за назначения

Това стана ясно по време на чуването на шефа на Народния спектакъл Васил Василев в Комисията по просвета и медии в Народното събрание.

 

От декларация, изчетена от него пред комисията, излиза наяве, че върху него е оказван " политически напън за назначения посредством шефовете на културни институти от страна на служебния министър Велислав Минеков. Такива няма в Народния спектакъл обаче, увери Василев.

 

Кръстева пък била поканена на длъжността пиар поради положителния си метод и целенасоченост. Личният спор бил трансфорат в политически. 

 

Припомняме, че повода режисьорът Александър Морфов да надраска вратата на офиса й е точка от биографията на Кръстева - тя бе дълготраен пиар на Движение за права и свободи, а на последните избори през октомври се появи един до друг с Ахмед Доган, когато той отиде да гласоподава. 

 

Появиха се въпроси за какво лице с толкоз близки връзки до Движение за права и свободи е назначен в най-стария професионален спектакъл у нас. 

 

Василев разказа, че е бил " стъписан от спора сред двамата ", той обаче е обезпокоен от персоналната интервенция на служебния министър на културата Велислав Минеков в театъра.

 

Минеков се пробва да кадрува в националните културни институти - не съм планувал численост за политкомисари, няма по какъв начин да извърша броя, както той го прави в НДК ", се споделя в декларацията на Васил Василев.

 

ФрогНюз напомня още, че в Националния замък на културата бе назначен Светослав Трайков, който стана част от борда на Националния замък на културата, а по-малко от месец по-късно бе освободен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР