Това стана ясно от проведена на място в северната ни

...
Това стана ясно от проведена на място в северната ни
Коментари Харесай

До средата на лятото заработва фериботната връзка между Русе и Гюргево

Това стана ясно от извършена на място в северната ни съседка среща на регионалния шеф Анатоли Станев и ръководителя на Окръжния съвет Думитру Беяну.

По време на диалозите бяха разисквани идните дейности от двете страни на реката. До броени дни румънците обявиха, че стартират драгирането на Дунав в сектора до бъдещето пристанище на ферибота. Също по този начин ще би трябвало да се създадат и поправки на пунктовете за граничен надзор на тамошния терминал. Той към този момент е и водоснабден. Тепърва следва и построяването на трафопост, който да обезпечи електричество за потребностите на новия гранично контролно-пропускателен пункт. Колкото до българската страна, дейностите и при нас не престават. Предстои ремонт на кабинките, където ще се обитават другите звена на институциите, както и тяхното обзавеждане с нужната техника за активността им. Ще бъдат инсталирани и няколко бариери от най-голям клас, тъй че да се обезпечи ефикасен надзор над прекосяването на тежкотоварния трафик и да се избегнат възможни тапи на новото трасе. Ще бъде положена и хоризонтална маркировка, а също по този начин ще се слагат и знаци за облекчение на водачите. За в този момент най-оптимистичният сюжет за стартиране в употреба на ферибота е 1 май. Припомняме, че фериботът ще бъде употребен за тежкотоварния трафик, като на този стадий концепцията да има два кораба, като на денонощие да се обслужват над 200 камиона в едната посока. Цялата процедура не би трябвало да отнеме повече от час и половина. Самото прекосяване на реката ще бъде в границите на към 30 минути, като още най-много по толкоз ще лишава натоварването и разтоварването на тировете.

В срещата участваха още заместител регионалният шеф Синан Хебибов, изпълнителният шеф на „ Пристанищен комплекс “ Петър Драгошинов, изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева, заместник-председателят на Окръжния съвет Кристиян Анкулеску, както и специалисти от двете администрации.

Обсъдени бяха и бъдещи взаимни начинания в областта на културата и туризма, както и смисъла на построяването на втори мост над река Дунав в региона.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР