Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли

...
Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли
Коментари Харесай

Три пункта за имунизация срещу Ковид-19 продължават да работят в Русе

Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и и.д. шеф на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Искра Генева.

Освен при джипитата си, русенци могат да се имунизират на още три места в града. Това са профилираните кабинети на Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “, Медицински център – 1, по-известен като някогашната Втора поликлиника и РЗИ. В Тубдиспансера ваксини се слагат всеки работен ден от 08.30 до 16.30 часа, като препарата на „ Янсен “ се ползва единствено в сряда, а този на „ Модерна “ в четвъртък, като за него се изисква авансово записване на телефон: 082/813-903. За слагане на ваксина в лечебното заведение има и такса от 10 лв.. Всички типове ваксини се ползват и в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „ Байкал “ 12, само че за осъществяване на имунизация на място се изисква авансово записване на един от двата телефонни номера: 0888138142 или 0882609452. Приоритет там ще бъде даден на по-уязвими групи, като неосигурени лица и мигранти. В дните понеделник, сряда и петък от 08.30 до 12.00 часа работи и профилирания кабинет на Медицински център – 1. Там се слагат имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “, като пунктът работи най-вече с хора, на които би трябвало да им се сложи втора или бустерна доза.

По-подробен разбор сочи, че от началото на месеца до момента са направени общо 472 имунизации, като близо 66% от тях са трета игла. Малко над 50 са ваксинираните с първа доза.

Евентуални промени в работния график на някои от пунктовете ще бъдат отразени на уеб страницата на РЗИ и по-конкретно на следния уеб адрес:. Там е показана и подробна информация по отношение на изгодите от имунизация против Ковид-19.

Припомняме, че по последни данни дейните случаи на коронавирусна зараза са 43, като на болнично лекуване се намират осем души.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР